Σελίδες

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη, 23/11/2017, στις 12 το μεσημέρι: Συγκέντωση στο Υπουργείο Υγείας για τους ελαστικά εργαζόμενους.



4ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ έως 3μμ
24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Περιφέρεια, του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης
Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τη νεοφιλελεύθερη-μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει να παίζει το δικό της επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι πάνω στις πλάτες των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα Νοσοκομεία και τις δομές δημόσιας Υγείας.
Η κυβέρνηση, αντί να βάλει τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και την ομηρία, αντί να βάλει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και να επαναφέρει στο δημόσιο τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, αντί να επανασυστήσει  τις καταργημένες οργανικές θέσεις, αντί να προκηρύξει μόνιμες προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες, συνεχίζει να συντηρεί και να διευρύνει την προσωρινή και ελαστική εργασία μια πολιτική που υπαγορεύεται από την Τρόικα και τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Η διόγκωση της ελαστικής εργασίας είναι πρωτοφανής ενώ ταυτόχρονα κορυφώνεται η αγωνία και η ανασφάλεια των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον. Αρκετοί συνάδελφοι είναι απλήρωτοι λόγω της άρνησης παρέδρων να υπογράψουν εντάλματα πληρωμής.
Οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ δεν μπορούν να επαναπαύονται στις αόριστες εξαγγελίες και τις προθέσεις του υπουργείου για ενδεχόμενη ετήσια παράταση της σύμβασής τους.
Οι συνταγματικοί περιορισμοί που επικαλούνται οι πάρεδροι και η αρνητική εμπειρία που υπάρχει από τις πρόσφατες απολύσεις συμβασιούχων στους Δήμους, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης και την πλήρη πρόσδεσή της στο μνημονιακό άρμα.
Η κυβέρνηση, αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις όλων των ελαστικά εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και να προκηρύξει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιλέγει τη συνέχιση της ελαστικής εργασίας και της ομηρίας των εργαζομένων.
Η Κυβέρνηση επιμένει να κρατά ομήρους όλους αυτούς τους συναδέλφους/σες, έχοντας κατά νου να τους χρησιμοποιήσει στα προεκλογικά της παιχνίδια. Αυτή η τακτική επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι για το 2018 δεν έχει εξαγγείλει καθόλου μόνιμες προσλήψεις, ενώ αντίθετα ανακοινώνει νέες «προσλήψεις» μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που διευρύνουν την προσωρινή εργασία μέσα στα Νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές δημόσιας υγείας.
Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είναι ο κοινός αγώνας με όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και σε όλο το δημόσιο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, καλεί τους εργαζόμενους στις δομές υγείας και πρώτα από όλα τους ελαστικά εργαζόμενους, μαζί με τα Σωματεία στα Νοσοκομεία, να πρωτοστατήσουν στον κοινό αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις.
Καλεί την ΠΟΕΔΗΝ, αντί να περιορίζεται σε επικοινωνιακά δελτία τύπου και άνευρες κινητοποιήσεις, να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία και να πάρει πρωτοβουλίες για συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, για κοινή και δυναμική αγωνιστική δράση.
Αγώνας μέχρι τη νίκη για :
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα
• Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου – ΤΩΡΑ
• Να πληρωθούν – τώρα – τα δεδουλευμένα.
• Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
• Έξω οι εργολάβοι και όλες οι εταιρείες από τα Νοσοκομεία
• Να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να προκηρυχτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες
• Επαρκής χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία και σε όλες τις μονάδες υγείας και πρόνοιας ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες υγείας και περίθαλψης του λαού
• Δημόσια και Δωρεάν υγεία- πρόνοια για όλο το λαό
• Ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών
Όχι στις απολύσεις των επισφαλώς εργαζομένων στα Νοσοκομεία
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα
4ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ έως 3μμ
24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Περιφέρεια, του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Όλοι στην κινητοποίηση την Πέμπτη, 23/11/2017, στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά