Σελίδες

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σαν να μην πέρασε μιά μέρα...


Ανάθεση τής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ιδιώτες παρόχους, προβλέπει το 3ο μνημόνιο!

Όπισθεν...ολοταχώς, στις μέρες της μαύρης μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ   και στην εποχή  τού Α. Γεωργιάδη,  οδηγεί το καράβι του 3ου μνημονίου. Με άλλα  λόγια, η ταπεινωτική συμφωνία την οποία  υπέγραψε  η  κυβέρνηση, ξαναπιάνει το νήμα απ' την αρχή, δηλ. από  τις 25 Γενάρη. 
Σαν να μην έγιναν εκλογές.                                                         
Έξ' άλλου  στο κείμενο τού 3ου μνημονίου αναφέρεται ρητά: ότι οι ελληνικές αρχές «ως προαπαιτούμενο, δεσμεύτηκαν να επαναφέρουν προηγούμενα βασικά στοιχεία των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας», καθώς και να «συνεχίσουν τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας».

Εκτός από τις απαιτήσεις των δανειστών για "επαναφορά βασικών στοιχείων των μεταρρυθμίσεων "  όπως το 5εύρω και άλλα,  δρομολογείται πλέον απροκάλυπτα το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και η παράδοσή τους στην ιδιωτική εμπορευματική δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα, το 3ο μνημόνιο αναφέρει: «Για την αξιολόγηση των επιδόσεων των παρόχων ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης, τόσο των δηµόσιων όσο και των ιδιωτικών, ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να συλλέγει και να δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία σε µηνιαία/τριµηνιαία βάση.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2016, οι αρχές θα εκπονήσουν εκτίµηση της ικανότητας του δηµόσιου τοµέα ανά περιφέρεια και ανά ειδικότητα και θα την χρησιµοποιήσουν για να επανεξετάσουν την ανάγκη για ανάθεση σε ιδιωτικούς παρόχους ανά περιφέρεια».
Η νεοφιλελεύθερη στόχευση για την κατάργηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο, δεν αφορά μόνο τη δημόσια υγεία.
Αφορά και την ενέργεια, τις μεταφορές, την παιδεία, την πρόνοια κ.τ.λ.
Η αντίσταση του Λαού, ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με τη ανάπτυξη μαζικού κινήματος για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή τών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!
Α.Μ.