Σελίδες

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Το μνημόνιο «απελευθερώνει» από τις «ιδεολογικές αγκυλώσεις»...

Λίγες μέρες μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου ο κ. Κουρουμπλής σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διατύπωσε το νέο ''αφήγημα'' της Κυβέρνησης για το χώρο της Υγείας.
Συνοπτικά θα λέγαμε ότι αυτό συνίσταται στην εισβολή του ιδιωτικού τομέα μέσα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με τον πιο επίσημο τρόπο, στην ανατροπή της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την εγκατάλειψη της διαχρονικής θέσης του υγειονομικού κινήματος και της Αριστεράς για την ανάπτυξη εθνικής φαρμακοβιομηχανίας και κρατικής φαρμακαποθήκης. Μάλιστα όλα αυτά συνοδεύονται και με την παρεμβολή «εμποδίων» στην πρόσβαση των πολιτών στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικές οι φράσεις του υπουργού Υγείας για ιδεολογικές αγκυλώσεις σχετικά με τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος, την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση καθώς επίσης και για την πλήρη στήριξη που έδωσε ο Υπουργός Υγείας στους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους.
Αν όλα αυτά βεβαίως συνδυαστούν με τις προβλέψεις του 3ου μνημονίου για «συνύπαρξη» του ιδιωτικού τομέα που θα δρα σε βάρος του Δημόσιου συστήματος, την νέα περικοπή κατά 300 εκατ. που περιγράφεται στον προϋπολογισμό του 2016 για τα Νοσοκομεία, όλοι αντιλαμβάνονται ότι για τον κ. Κουρουμπλή η ιδεολογική αγκύλωση που θέλει να αποτινάξει είναι η ύπαρξη του Δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας.
X.K.

Αναδημοσίευση από http://ygeionomikoi.gr