Σελίδες

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μαύρες σημαίες χθές για το Νοσοκομείο Κομοτηνής. - 5ωρη στάση εργασίας σήμερα στο «Αττικόν» και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας

komotini-mavres-simaies Μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης. Δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν και μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων που απείχαν από τα μαθήματα, μεγάλος αριθμός από εκπροσώπους φορέων της Ροδόπης καθώς και εργαζόμενοι του νοσοκομείου.  Οι συγκεντρωμένοι  εξέφρασαν σήμερα με αποφασιστικότητα το κοινό αίτημά τους ώστε να σταματήσει η υποστελέχωση του μεγαλύτερου δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού, που οδηγεί μέρα με τη μέρα στην απαξίωσή του και γεννά έντονες αμφιβολίες για την προοπτική και τη βιωσιμότητά του.

«Η αδιαφορία, η εγκατάλειψη των προηγούμενων ετών και η συγκυριακή πολιτική εκμετάλλευση, σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις αλλά και το τελειωτικό χτύπημα, το καλοκαίρι με την ικανοποίηση μαζικών μετατάξεων νοσηλευτικού προσωπικού, οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση και την υποβάθμισή του, καθώς δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι, για να στελεχώσουν το εβδομαδιαίο κυκλικό πρόγραμμα κομβικών κλινικών του νοσοκομείου Κομοτηνής, όπως είναι η Παθολογική, η Καρδιολογική και το ΤΕΠ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα των εργαζομένων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η υποχρηματοδότηση αλλά και η αυξημένη προσέλευση ασθενών λόγω οικονομικής κρίσης, δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικές καταστάσεις με αποτέλεσμα συνέπειες, τις οποίες βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς», τονίζεται σχετικά.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής ζητούν από το υπουργείο Υγείας, «άμεση στελέχωση όλων των ειδικοτήτων με σχέση μόνιμης και σταθερής εργασίας, αύξηση της ποσόστωσης σε προσωπικό που αναλογεί στο νοσοκομείο Κομοτηνής, πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες, καθώς και ενεργοποίηση του νόμου 2085/1992 για μετάταξη μόνιμων υπαλλήλων από το κέντρο στην παραμεθόριο».

«Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας είναι η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου, εφόσον το υπάρχον κτήριο είναι ηλικίας 70 ετών και το μοναδικό στην Περιφέρεια που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες περίθαλψης», καταλήγει το ψήφισμα των εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής.
                                                                       Στο «Αττικόν»
attikon-nosokomeio  Στάση εργασίας, από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, τη στιγμή που, όπως λένε, έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ασθενείς σε τακτικά ιατρεία, στα επείγοντα, αλλά και στη νοσηλεία. 
Με απόφαση του Σωματείου εργαζομένων, σήμερα τα τμήματα του νοσοκομείου «Αττικόν» θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και δε θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, στο ακτινολογικό, στο πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία (εξαιρείται μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς -χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).
            http://ygeionomikoi.gr