Σελίδες

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Όχι στην υποβάθμιση τού Νοσοκομείου - Κατεβάζει ρολά σήμερα η Αμαλιάδα!


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για κινητοποιησεις στην αμαλιαδαΠανστρατιά σήμερα Παρασκευή (11-12-2015) στο δήμο Ήλιδας όπου έχει προγραμματιστεί μεγάλη κινητοποίηση με κυρίαρχη απαίτηση την παραμονή και ενίσχυση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.   
Η μεγάλη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 11:30 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου και εν συνεχεία θα γίνει πορεία η οποία θα καταλήξει στο Δημαρχείο της πόλης και εκεί θα γίνουν ομιλίες.
Ουσιαστικά σήμερα «νεκρώνει» η Αμαλιάδα και όλοι ενώνουν τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους, σε μία προσπάθεια να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν έχουν καμία θέση και δεν βρίσκουν κανέναν σύμφωνο τα όποια σχέδια υποβάθμισης του Νοσοκομείου. Αντιθέτως αυτό που αποτελεί καθολικό αίτημα είναι η ενίσχυση της λειτουργίας με επιπλέον προσωπικό.

Όλοι στο συλλαλητήριο
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει στις 11 το πρωί κλείνουν οι υπηρεσίες του δήμου και τα καταστήματα, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι γιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους, ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών έχει επίσης προκηρύξει στάση εργασίας, τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια έχουν επίσης δηλώσει τη συμμετοχή τους, σύλλογοι, φορείς και κόμματα έχουν επίσης δηλώσει τη συμμετοχή τους, ενώ και οι Εμπορικοί Σύλλογοι του Ηλειακού κάμπου έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους και τη συμμετοχή τους.

Ενημέρωσαν καταστηματάρχες

Χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκος Κυπρούλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης, επισκέφθηκαν τα καταστήματα στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας και τα καφέ στην πλατεία Αγίου Αθανασίου και κάλεσαν τους καταστηματάρχες να κλείσουν και αυτοί τα μαγαζιά τους σήμερα στις 11 το πρωί, προκειμένου να λάβουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο. Τους εξήγησαν τι διακυβεύεται και γιατί θα πρέπει όλοι ενωμένοι να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο για τον τόπο.
Την ίδια ώρα και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου επισκέφθηκε εκ νέου δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.
Αυτά που απαιτούνται με τη σημερινή κινητοποίηση είναι η νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, η άμεση στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, η επαρκή χρηματοδότηση για λειτουργικές ανάγκες, η άμεση επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής, καμία κατάργηση τμημάτων ή κλινικών, άμεση αποπεράτωση της νέας πτέρυγας ΤΕΠ και απόσυρση του σχεδίου υγειονομικού χάρτη της 6ης ΥΠΕ.

πηγή:patrisnews.com