Σελίδες

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Απίστευτο κι`όμως...φασιστικό!

Αυτή είναι η «Ευρώπη του πολιτισμού»: Στη Δανία κατάσχονται με νόμο  όλα τα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ (εκτός από τις  βέρες, τα δακτυλίδια αρραβώνων, τα ρολόγια και τα κινητά τηλέφωνα) των προσφύγων!

pind-dania Απίστευτο και όμως... φασιστικό, ρατσιστικό και άκρως νεοφιλελεύθερο: Την Κυριακή η Δανία πέρασε νόμο με τον οποίο μπορεί να κατασχέσει τα κοσμήματα των προσφύγων, ώστε να καταφέρει να «τα βγάλει πέρα», όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Σουηδίας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Sören Pind (φωτογραφία) είχε υπερασπιστεί την κίνηση αυτή την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ζωντανών τηλεοπτικών ειδήσεων σε κρατικό κανάλι, λέγοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο το κέρδος που θα αποκομιστεί θα χρησιμοποιηθεί ώστε να καλυφθεί το κόστος των προσφύγων»/ Παρόλα αυτά, ο Pind υπογράμμισε ότι οι βέρες και τα δακτυλίδια αρραβώνων, τα ρολόγια και τα κινητά τηλέφωνα δε θα κατάσχονται, αλλά όλα τα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ θα κατάσχονται από την κυβέρνηση.

Ενώ ο νόμος δέχεται δημόσια κριτική από τη Δανία και τη Σουηδία, η αστυνομία προσπαθεί να αποφασίσει πώς θα τον εφαρμόσει.
Η Δανία έχει ήδη κακή φήμη στην Ευρώπη, ειδικά μετά από τις διαφημίσεις που έκανε κατά των προσφύγων τον Σεπτέμβρη και από το κλείσιμο των σιδηροδρομικών γραμμών που εισέρχονται στη χώρα. Η στάση της κατά των προσφύγων είναι στο φόρτε της από τη στιγμή που το Φιλελεύθερο Κόμμα κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο βασιζόμενο σε πολιτική κατά των προσφύγων.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Δανίας, οι αριθμοί δείχνουν έναν τεράστιο πληθυσμό προσφύγων στη Δανία. Ο αριθμός των προσφύγων που αναζήτησαν άσυλο στη χώρα το 2014 ήταν διπλάσιος από αυτόν του 2013, φτάνοντας από τους 7.557 στους 14.815. Από τους 14.815 πρόσφυγες που αιτήθηκαν ασύλου το περασμένο έτος, μόνο λιγότεροι από τους μισούς αναγνωρίστηκαν επίσημα ως πρόσφυγες, δηλαδή 6.110. Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες που αιτήθηκαν άσυλο το 2015 ήταν από τη Συρία και την Ερυθραία.
Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η πρόσφατη εισροή προσφύγων έχει δώσει ευκαιρία σε πολλές συμμορίες της Δανίας. Οι συμμορίες αυτές βγάζουν πάρα πολλά χρήματα με το να βοηθούν τους πρόσφυγες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Η αστυνομία της Δανίας έκανε πρόσφατα επιδρομές για να συλλάβει άτομα τα οποία επιδίδονταν σε εμπόριο ανθρώπων.
Πηγή: dailysabah.com
Αναδημοσίευση από http://ergasianet.gr