Σελίδες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

"Προσλήψεις" για... λωτοφάγους!

  Οι Λωτοφάγοι είναι μυθικός, φιλόξενος και ειρηνικός λαός της Ελληνικής μυθολογίας. Αναφέρονται για πρώτη φορά στην Οδύσσεια όπου και περιγράφονται ως φιλήσυχοι άνθρωποι που φιλοξένησαν μερικούς ναύτες του Οδυσσέα που αποβιβάστηκαν εκεί όταν ο στόλος τους έφτασε στην ακτή τους, κάπου στην Αφρική. Οι Λωτοφάγοι τους υποδέχτηκαν ευμενώς και τους πρόσφεραν τον καρπό ενός περίεργου φυτού, του λωτού, που φύτρωνε στην περιοχή τους και αφαιρούσε τη μνήμη. Επειδή όμως ο λωτός που μας προσφέρει  τις τελευταίες μέρες η Κυβέρνηση, δεν φαίνεται να έχει τις ιδιότητες του Ομηρικού λωτού, η μνήμη μας καλά κρατεί και αναρωτιώμαστε:  

1. Οι εξαγγελίες για 4.000 θέσεις προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ διάρκειας 12 μηνών, και όχι προσλήψεις, δεν θα υλοποιηθούν, λέει η Κυβέρνηση. Τί πρωτοτυπία!  Λες και είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δεν υλοποιεί δεσμεύσεις και εξαγγελίες της. Αυτή τη φορά όμως, θεώρησε ότι βρήκε μια ευνοϊκή συγκυρία και ένα πειστικό επιχείρημα για να δικαιολογηθεί: Την απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. "Το δημόσιο σύστημα υγείας θα στερηθεί 4.000 νοσηλευτές".  Για τον ίδιο λόγο « 15.000 παιδάκια θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών»!  λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.
 Πρώτα και κύρια, προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας αλλά το χειρότερο είναι ότι "παίζουν με τον πόνο" χιλιάδων ανέργων, χιλιάδων εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία οι οποίοι έχουν εξαντληθεί από την υπερεντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, χιλιάδων πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στις δημόσιες δομές υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού και χιλιάδων οικογενειών που αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς:
Είναι αλήθεια ότι οι παιδικοί σταθμοί θα χρηματοδοτούνταν από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών; Η αλήθεια είναι ότι οι παιδικοί σταθμοί χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τη γενική φορολογία και τα "τροφεία" που πληρώνουν οι γονείς. Η αλήθεια είναι ότι βαφτίζουν "προσλήψεις" τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.  Η αλήθεια είναι ότι τα μνημόνια πού έχει ψηφίσει όλο το μνημονιακό τόξο, απαγορεύουν τις μόνιμες προσλήψεις που χρειάζονται τα Νοσοκομεία. Η αλήθεια είναι ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι μνημονιακή υποχρέωση (3ο μνημόνιο) και ότι μέρος των όποιων εσόδων, έχουν προϋπολογιστεί στα δημόσια οικονομικά. (Αλήθεια, ποιός θα προλάβει να πάρει από αυτά τα χρήματα;  Η υγεία;  Οι παιδικοί σταθμοί;  Τα ταμεία του κράτουςΗ Τρόϊκα;)
2. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις το 2015, γιατί δεν υλοποιήθηκαν;
3. Οι εξαγγελίες για 3.500 προσλήψεις το 2016, γιατί δεν υλοποιήθηκαν;
4. Οι 10.000 προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν από τη ΔΕΘ το Σεπτέμβρη του 2016, αφορούν νέες προσλήψεις ή είναι το άθροισμα των ήδη εξαγγελμένων αλλά μη υλοποιημένων οι οποίες παραπέμπονται για το προεκλογικό(!)  μέλλον;
5. Οι 4.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, εντάσσονται στις 10.000 προσλήψεις που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Δ.Ε.Θ. ένα μήνα πριν τη δημοπρασία και χωρίς προφανώς να γνωρίζει κανείς τότε το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώνονταν, για να προγραμματίσει συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων;
Στον επικοινωνιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης ώστε να δικαιολογήσει τις μνημονιακές επιλογές και δεσμεύσεις της, φαίνεται να προστέθηκε ως "θείο δώρο" και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αξιοποιώντας την απόλυτα δικαιολογημένη οργή του λαού κατά των καναλαρχών και της διαπλοκής, η Κυβέρνηση επιχερεί να αποπροσανατολίσει και να χαλιναγωγήσει τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία αλλά και τούς πολίτες που βιώνουν την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει ανοχή και συγκατάθεση για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιες δομές Υγείας  και η οποία δεν μπορεί να αναστραφεί εντός των μνημονιακών πλαισίων. Αντίθετα, θα επιδεινώνεται συνεχώς.
 Η επιλογή της κυβέρνησης να ενταχθεί στο μνημονιακό μπλόκ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μόνιμες προσλήψεις ικανές να καλύψουν τις ανάγκες.  Προταιρεότητα και μνημονιακή υποχρέωση είναι η αποπληρωμή του χρέους και των δόσεων.
Η  συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, το "λιγότερο κράτος" και η παράδοση των υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, είναι η κεντρική κατεύθυνση του νεοφιλελευθερισμού την οποία δεσμεύεται να υλοποιήσει και η σημερινή κυβέρνηση. Η εφαρμογή των μνημονίων δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άσκηση κοινωνικής πολιτικής ούτε για...παράλληλα προγράμματα και μόνιμες προσλήψεις.  Έξ` άλλου, η ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη είναι ψηφισμένη και...ανά πάσα στιγμή μπορεί να δικαιολογήσει την ακύρωση των όποιων  εξαγγελιών  "λόγω μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων".
Ευτυχώς...σήμερα, δεν υπάρχουν Ομηρικοί λωτοί!
Η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας.
Οι Λωτοφάγοι είναι μυθικός, φιλόξενος και ειρηνικός λαός της Ελληνικής Μυθολογίας.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Οι Λωτοφάγοι είναι μυθικός, φιλόξενος και ειρηνικός λαός της Ελληνικής Μυθολογίας.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Οι Λωτοφάγοι είναι μυθικός, φιλόξενος και ειρηνικός λαός της Ελληνικής Μυθολογίας.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef