Σελίδες

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Έχουν «ξεφύγει» ζητούν Νοσηλευτές με μπλοκάκι.


Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές της δεσμεύσεις καθώς και τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης διευρύνει το πεδίο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων μέσα στα Νοσοκομεία.
Πρόσφατο παράδειγμα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για κάλυψη κάποιων αναγκών σε Νοσηλευτικό προσωπικό για 6 μήνες με μπλοκάκι από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Βεβαίως η περίπτωση αυτή όχι μόνο δεν είναι μοναδική αλλά αρχίζει να γίνεται καθεστώς σε μια σειρά νοσοκομεία.
Την πρωτοκαθεδρία βεβαίως σε αυτές τις «προσλήψεις» είχε και έχει το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως το χαρακτηρίζει και ο αν. Υπ. Υγείας κ. Πολάκης.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τις 4000 προσλήψεις για το 2017 που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και αποτέλεσαν στοιχείο πανηγυρισμών από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών ήταν με ελαστικές σχέσεις με τη μορφή της κοινωνικής εργασίας. Για μόνιμες προσλήψεις ούτε λόγος.
Η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα είναι η μόνη απάντηση απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές επιλογές. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθεί το υγειονομικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στην υγεία κλείνοντας τα αυτιά τους τις σειρήνες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που το καλούν να αποδεχτούν το νέο εργασιακό τοπίο που προωθούν από κοινού Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.
πηγή: ygeionomikoi.g