Σελίδες

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πλημμύρα...από ράντζα

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες από ραντζα στο λαικο Μπορεί το "Λαϊκό" Νοσοκομείο να μην έχει πλημμυρίσει από τις προσλήψεις που εξαγγέλονται κάθε τόσο από την Κυβέρνηση, πλημμυρίζει όμως από τα "ράντζα" αρκετά συχνά.  Στη χθεσινή εφημερία, σε παθολογική κλινική 18 ασθενείς έμειναν στο διάδρομο πάνω στα φορεία. Αν υπολογίσουμε και τους "παλαιούς" νοσηλευόμενους, το σύνολο των ασθενών πλησίασε τους 70 και η βάρδια καλύπτεται από 2 νοσηλεύτριες!
Η εντατικοποίηση και η εξουθένωση των εργαζομένων...καλά κρατεί. Πρόκειται για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της αντοχής τους και εργάζονται σε συνθήκες "τρόμου" και απίστευτου στρές για να διασφαλιστεί η σωστή, ολοκληρωμένη νοσηλεία και αντιμετώπιση του ασθενούς. 
Και ενώ το υπουργείο υγείας δεν παραλείπει να αναγνωρίζει(!) τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν οι εργαζόμενοι για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, την ίδια στιγμή έχει μειωθεί η αποζημίωση για τα νυχτερινά, Κυριακές, αργίες! 
 Ίσως η Κυβέρνηση μειώνοντας την αποζημίωση να θεωρεί ότι βρήκε τον καλύτερο  τρόπο για να αποδείξει έμπρακτα την αναγνώρισή της στους εργαζόμενους τής βάρδιας...και εμείς αδυνατούμε να το καταλάβουμε!
Η ανάγκη για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας καθώς και για αξιοπρεπή και ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με την ανέξοδη "κατανόηση" από πλευράς του υπουργείου, ούτε με τις συνεχείς εξαγγελίες για προσλήψεις...άφαντες!
Οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η επαρκής χρηματοδότηση των Νοσοκομείων, είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία του δημόσιου συστήματος υγείας.
...Όμως, η δημόσια-δωρεάν υγεία, στα μνημόνια δεν χωράει. Δρόμοι παράλληλοι και... προγράμματα, δεν υπάρχουν.
Η μαζική και οργανωμένη αντίσταση και πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, είναι ο μόνος δρόμος και η μόνη διέξοδος.