Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Λεπτομέρειες για τις κάρτες απεριορίστων στην Αθήνα.


Αναλυτικές οδηγίες για την προμήθεια καρτών απεριορίστων διαδρομών από τους δημοσίους υπαλλήλους, απέστειλε η ΑΔΕΔΥ στα σωματεία-μέλη της μετά τη νέα συμφωνία της με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας. Πρόκειται για κάρτες μακράς ισχύος, οι οποίες θα χορηγούνται με έκπτωση, υπό την προϋπόθεση πως θα αγοραστούν μέσω των σωματείων.
Το κόστος της κάρτας, μετά την έκπτωση, θα ανέρχεται:
  • για τις γραμμές τρόλεϊ, τραμ, λεωφορείων (εκτός αεροδρομίου), ηλεκτρικού + μετρό (εκτός αεροδρομίου), προαστιακού (στο τμήμα Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί): εξαμηνιαία 147,90 – δωδεκαμηνιαία 280,50 ευρώ.
  • για τα παραπάνω ΣΥΝ τις γραμμές του αεροδρομίου: εξαμηνιαία 217,50 – δωδεκαμηνιαία 416,50 ευρώ.
Όσοι είχαν αγοράσει και πέρυσι δωδεκαμηνιαία κάρτα, ενδέχεται να τύχουν επιπλέον έκπτωσης λίγων ευρώ, λόγω των απεργιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς την περασμένη άνοιξη.
Σημείωση: Καμμία κάρτα δεν καλύπτει την τουριστική γραμμή Χ80.
Διαδικασία αγοράς
Ο εργαζόμενος (οπωσδήποτε μέλος σωματείου/ομοσπονδίας που υπάγεται στην ΑΔΕΔΥ) πρέπει να ζητήσει εγκαίρως την ειδική φόρμα από τον υπεύθυνο του σωματείου στο χώρο δουλειάς του. Την επιστρέφει συμπληρωμένη με τα προσωπικά του στοιχεία, συνοδευόμενη από το χρηματικό αντίτιμο της κάρτας που επιθυμεί σε μετρητά, καθώς και δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
Στην καθορισμένη ημερομηνία, ο υπεύθυνος του σωματείου καταθέτει το σύνολο των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του ΟΑΣΑ. Κατόπιν, σε συνεννόηση με τη γραμματεία της ΑΔΕΔΥ, μεταβαίνει στον ΟΑΣΑ και παραλαμβάνει τις κάρτες, οι οποίες όμως για να επικυρωθούν πρέπει να ξαναπεράσουν από τη γραμματεία της ΑΔΕΔΥ.
Χάρτινη ή πλαστική κάρτα;
Κατά τη διάρκεια ισχύος των νέων καρτών, έχει προγραμματιστεί η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ, οι κάρτες θα δοθούν αρχικά στην «παραδοσιακή» χάρτινη μορφή και στην πορεία, ανάλογα με χρονοδιαγράμματα που δεν έχουν ακόμα οριστεί, θα αντικατασταθούν χωρίς περαιτέρω κόστος.
Ερωτηματικά γεννώνται σχετικά με τα επιπλέον στοιχεία κατόχου, τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν για τις ηλεκτρονικές κάρτες. Η ΑΔΕΔΥ προτρέπει όσους έχουν επιφυλάξεις για αυτά, να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ κάρτες, διότι δεν πρόκειται να τους επιστραφεί το αντίτιμο των μηνών που θα μείνουν αναξιοποίητοι.
πηγή:http://ygeionomikoi.gr