Σελίδες

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η δικαστική απόφαση που μπλοκάρει την μνημονιακή «αξιολόγηση» Γεροβασίλη.

  Το δικαστήριο διατάσσει τη συμμετοχή του αποκλεισθέντος εργαζομένου στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Επιστολή απέστειλε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη με την υπ’ αριθμ 7/2018 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, βάσει της οποίας ανεστάλη η εκτέλεση απόφασης αποκλεισμού εργαζομένου του ΤΕΙ Ηπείρου από τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων, επειδή μετείχε και μετέχει στην απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σημειωθεί πως το δικαστήριο διατάσσει τησυμμετοχή του αποκλεισθέντος εργαζομένου στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής.

«Η απόφαση αυτή παράγει προσωρινό δεδικασμένο, ως προς το ότι δεν πιθανολογήθηκε ως νόμιμη η αιτιολογία της αποφάσεως αποκλεισμού του αιτούντος, σύμφωνα με την οποία η μη άσκηση του καθήκοντος “αξιολογήσεως” εκ μέρους ενός προσώπου, λόγω συμμετοχής του στην κηρυχθείσα από 16.3.2017 απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, επισύρει την κύρωση του άρθρου 24Α Ν. 4369/2016», σημειώνει στην επιστολή της η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων.
Ταυτόχρονα, καλεί την υπουργό «προκειμένου να μην υποβάλλονται οι υπάλληλοι σε άκοπα δικαστικά έξοδα, να απαλείψετε από τις προκηρύξεις σας το κώλυμα μη συμμετοχής στις κρίσεις για όσους δεν έλαβαν μέρος στις διαδικασίες αξιολόγησης και, παράλληλα, για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ζητούμε την άμεση κατάργηση του άρθρου 24Α παρ. 4 του Ν. 4369/2016».

Επιστολή και προς τις Ομοσπονδίες – μέλη

Την ίδια ώρα, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απέστειλε έγγραφο προς τις Ομοσπονδίες – μέλη της, ενημερώνοντας για την επιστολή προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο έγγραφο, επίσης επισυνάπτει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, που αποτελεί μια πρώτη νίκη των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης να αλώσει το Δημόσιο με τα ιδιωτικά συμφέροντα και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Όπως σημειώνει προς τις Ομοσπονδίες, η απόφαση αυτή παράγει προσωρινό δεδικασμένο ως προς τους συναδέλφους που, πιθανόν, θα αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών, επειδή δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες «αξιολόγησης». Ωστόσο, ζητεί από τις Ομοσπονδίες που έχουν αποκλεισμένους εργαζομένους από τις κρίσεις να «επικοινωνήσουν με νομικά γραφεία έτσι ώστε, με βάση το δεδικασμένο του Εφετείου Ιωαννίνων, να γίνουν οι αντίστοιχες προσφυγές από τους συναδέλφους».
Κι αυτό, διότι αν και ζητήθηκε από την υπουργό «να απαλείψει από τις προκηρύξεις το κώλυμα που αναφέρεται στη μη συμμετοχή των υπαλλήλων στις διαδικασίες “αξιολόγησης” και παράλληλα να καταργήσει το άρθρο 24Α του Ν. 4369/16», ωστόσο, «είναι αβέβαιο ως προς την πραγματοποίησή του από την κ. Γεροβασίλη».
ΕΔΩ  η 7/2018 ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.