Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Σιωπή από το υπουργείο Υγείας για τις κατασκηνώσεις.


«Σιγή ιχθύος» φαίνεται ότι έχει επιλέξει να τηρήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον αποκλεισμό των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας από τις κατασκηνώσεις του υπουργείου. 
Το θέμα το αναδείξαμε με προηγούμενο δημοσίευμα (Δείτε εδώ), αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας.

Αυτό βεβαίως δεν εμπόδισε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για μια ακόμα χρονιά όχι μόνο να διαθέσει 200 χιλιάδες ευρώ επιλεκτικά στο Σύλλογο των Υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου για τη λειτουργία τους αλλά με νεώτερη απόφαση να προχωρήσει στη δέσμευση πίστωσης ύψους 60 χιλιάδων ευρώ για να καλυφθεί η δαπάνη μισθοδοσίας εποχικού προσωπικού, δεκατριών (13) ατόμων για τη λειτουργία της κατασκήνωσης.


Προφανώς η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι με τη σιωπή που τηρεί, η αδικία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων στα Νοσοκομεία θα ξεχαστεί.

Σε μια περίοδο που εργαζόμενοι έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές τους και το δικαίωμα στις διακοπές γίνεται άπιαστο όνειρο, η δυνατότητα για ολιγοήμερες διακοπές, έστω και για ένα περιορισμένο αριθμό εργαζομένων που δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, θα ήταν μια μικρή ανάσα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών έχει θέσει το θέμα στα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα αφού προτεραιότητα γι αυτήν είναι οι κοκορομαχίες με τον κ. Πολάκη.

Το βάρος πλέον πέφτει στα Σωματεία των Νοσοκομείων τα οποία πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα και να επιμείνουν οι κατασκηνώσεις του Υπ. Υγείας να ανοίξουν τις πόρτες τους στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας.