Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Επιτυχία σημείωσαν οι χθεσινές κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Φωτογραφία του Xristos Koniaris. Η πρωτοβουλία που πήραν πολλά Σωματεία Νοσοκομείων της Αττικής, ανάμεσά τους και ο Σύλλογος εργαζομένων "Λαϊκού", για κοινές δράσεις στις 23 Μάη, θεωρείται πετυχημένη και κυρίως ελπιδοφόρα.
Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι εργαζόμενοι  φαίνεται ότι ξεπερνούν την αδράνεια  και το κλίμα απογοήτευσης και με μαζικές εκδηλώσεις διεκδικούν τα δικαιώματά τους αλλά και το δικαίωμα του λαού για δημόσια-δωρεάν Υγεία. 
Είναι τα πρώτα βήματα για τη διαμόρφωση ενός αγωνιστικού κινήματος υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ασθενών. Ενός κινήματος το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων. 
Με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές και όχι θεατές.  Με τους εργαζόμενους να αναδεικνύουν οι ίδιοι τα προβλήματά τους και να απαιτούν λύσεις και όχι να περιμένουν λύσεις δια της ανάθεσης...

Στην χθεσινή ημέρα δράσης πήραν μέρος:

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο με στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου. Στην συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Τ. Αντωνόπουλος, το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος της Ενωτικής κίνησης Α. Μακρής καθώς και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε από το ΜΕΤΑ Υγειονομικών το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Κόνιαρης Χρήστος που απεύθυνε χαιρετισμό.

– Το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό πραγματοποίησε συγκέντρωση το πρωί στην είσοδο των ΤΕΠ στην οποία μίλησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Η. Σιώρας και το μέλος του ΔΣ εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Β. Πασχάλη. Στη συγκέντρωση των εργαζομένων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τοπικές κινήσεις και επιτροπές και συλλόγους συνταξιούχων.
– Στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοοσκομείου και στην συνέχεια παράσταση στη Διοίκηση. Στην κινητοποίηση των εργαζομένων παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό από το ΜΕΤΑ Υγειονομικών το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Κόνιαρης Χρήστος.
– Τα τρία Νοσοκομεία στα Βόρεια (Σισμανόγλειο, Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σισμανόγλειο και συζήτησαν ταυτόχρονα τις κοινές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου την ημέρα που θα γίνεται ο δημόσιος απολογισμός της κοινής διοίκησης των τριών Νοσοκομείων στον οποίο θα παραβρεθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Στο τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον αν. Διοικητή του Νοσοκομείου στον οποίο τέθηκαν τα θέματα της κινητοποίησης. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό από την πλευρά του ΜΕΤΑ το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Γ. Καλομοίρης.
– Στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο πραγματοποιήθηκε Γενική συνέλευση που ζητηθήκαν τα αιτήματα της κινητοποίησης και δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στο εργατικό ατύχημα που έγινε χθες στο οποίο τραυματίστηκε συμβασιούχος εργαζόμενος. Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια της Διοίκησης να εμφανίσει υπεύθυνο για το εργατικό ατύχημα τον εργαζόμενο θεωρώντας ότι δεν υπήρξε απουσία μέτρων ασφαλείας στο χώρο που πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου. Στην συνέλευση και την παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε ο Γραμματέας του ΜΕΤΑ Γ. Χαρίσης.
– Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο  Αττικής οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και στην συνέχεια συμβολικούς αποκλεισμούς της Λεωφόρου Καβάλας. Στο τέλος έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα ζητώντας να τοποθετηθεί η Διοίκηση απέναντι στα σχέδια του Υπουργείου να κλείσει κρεβάτια του Νοσοκομείου και να περάσει τα Κέντρα ψυχικής Υγείας και τις ψυχοκοινωνικές δομές στις ΥΠΕ. Εντύπωση και αντιδράσεις προξένησε η προσπάθεια της Διοίκησης να διαψεύσει τις επερχόμενες ανατροπές στο χώρο της ψυχικής υγείας αλλά και η τοποθέτηση μελών του ΔΣ του Νοσοκομείου που αμφισβήτησαν το ρόλο του Σωματείου ισχυριζόμενοι ότι δεν το ακολουθούν οι εργαζόμενοι. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε από το ΜΕΤΑ Υγειονομικών το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Κόνιαρης Χρήστος.
– Στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγ. Κυριακού", πραγματοποιήθηκε Γενική συνέλευση και στην συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου. Από το ΜΕΤΑ παραβρέθηκαν το μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ Α. Μακρής και το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Α. Σταυριανός.
– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου και στην συνέχεια παράσταση στον εργολάβο έκανε το Σωματείου του Αττικού νοσοκομείου.
--Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο ΚΑΤ και στο Θριάσο  Νοσοκομείο.