Σελίδες

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Δίκη για το σκοπευτήριο της Καισαριανής


"Και πάλι πυροβολείται η ιστορική μνήμη, ανήμερα της αντιφασιστικής νίκης των λαών", σημειώνει το τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε όλους και όλες στο Δ΄ Μονομελές στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων την Παρασκευή 9 Μάη να υπερασπισθούμε την ιστορική μνήμη και την εθνική αντίσταση του λαού μας
Στις 9 Μαΐου, ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών, δικάζεται ακόμη ένας πρώην δήμαρχος, ο Σπύρος Τζόκας, και σύσσωμο το τότε δημοτικό συμβούλιο του 2009 που κατηγορούνται από την ΠΣΕ ότι έπραξαν  παράνομα για την ίδρυση  του Πανελλήνιου Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, όπου έναν εγκαταλειμμένο  σκουπιδότοπο τον μετέτρεψαν σε κόσμημα και τόπο μνήμης και περισυλλογής.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
"O κατήφορος της μνημονιακής κυβέρνησης της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, συνεχίζεται.
Η επιχείρηση τρομοκρατίας και υποταγής υλοποιείται.

Τα πρώτα δείγματα δόθηκαν πριν από λίγες μέρες: Ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας, ο τότε αντιδήμαρχος Κώστας Τάσος και ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Γιάννης Κουβάς τιμωρήθηκαν από το Δικαστήριο με ποινή ενός έτους, μετά από μήνυση της ΠΣΕ. Τιμωρήθηκαν, επειδή αγωνίσθηκαν για την ιστορική μνήμη, για την πατρίδα μας.
Οι  αγώνες του λαού για να αποδοθεί ο χώρος του Σκοπευτηρίου Καισαριανής  στον λαό και την ιστορική μνήμη όχι μόνο ποινικοποιήθηκε, αλλά και τιμωρήθηκε.

Και έπεται συνέχεια: στις 9 Μαΐου, ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών, δικάζεται ακόμη ένας πρώην δήμαρχος, ο Σπύρος Τζόκας, και σύσσωμο το τότε δημοτικό συμβούλιο του 2009 που κατηγορούνται από την ΠΣΕ ότι έπραξαν  παράνομα για την ίδρυση  του Πανελλήνιου Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, όπου έναν εγκαταλειμμένο  σκουπιδότοπο τον μετέτρεψαν σε κόσμημα και τόπο μνήμης και περισυλλογής.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης αποτελεί χωρική ενότητα με βαρύ και σημαίνον ιστορικό φορτίο, τόπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας για λευτεριά και κοινωνική απελευθέρωση. Τόπος θυσίας.
Αποτελεί το αδιαμφισβήτητο τοπόσημο της πόλης της Καισαριανής. Διαχρονικά αποτέλεσε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ της Πανελλήνιας Σκοπευτικής εταιρείας που επιμένει να βεβηλώνει τον ιερό χώρο,  και του λαού της πόλης μας που εμμένει στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού τόπου σε δημόσιο με σημαίνοντα κοινωνικά χαρακτηριστικά .

Ο αγώνας του λαού, των εργαζομένων και των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση θα δικαιωθεί. Όχι μόνο δικαστικά με την αθώωσή τους, αλλά και ιστορικά, με την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των δυνάμεων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, τη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε ένα χώρο οργάνωσης των συλλογικών αντιστάσεων, σε κύτταρο κοινωνικής αλληλεγγύης και σε πυλώνα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού και αλλαγής πορείας της χώρας….σε χώρο αντίστασης.
Η απάντηση είναι μία: «φτάνει πια, ανατροπή σήμερα»

Καλούμε όλους και όλες στο Δ΄ Μονομελές στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων την Παρασκευή 9 Μάη να υπερασπισθούμε την ιστορική μνήμη και την εθνική αντίσταση του λαού μας".

ΠΗΓΗ:ertopen