Σελίδες

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ! Απολύθηκε γιατί διεκδικούσε...

Mikel Coffee Company Mikel Coffee Company
«Ένας μήνας περίπου πέρασε από την απόλυση της εγκύου συναδέλφου από την εταιρεία MIGATO AE κι έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον μακρύ αυτό κατάλογο.
 Η franchise εταιρεία καφέ MIKEL προέβη σε απόλυση εργαζόμενης στο κατάστημα του Αλίμου, καθώς η εργαζόμενη αντιδρούσε στην αντεργατική πολιτική της γνωστής αλυσίδας και διεκδικούσε το αυτονόητο, να τηρούνται δηλαδή οι όροι της σύμβασης που είχε υπογράψει η ίδια και οι συνάδελφοί της. Νωρίτερα, τον ίδιο μήνα είχαν σημειωθεί κι άλλες καταγγελίες από εργαζόμενους σε ορισμένα από τα υπόλοιπα 87 καταστήματα της εταιρείας, συγκεκριμένα σε Λάρισα και Δράμα.»
 «Επειδή στη θέση της εργαζόμενης που απολύθηκε από την εταιρεία MIKEL θα μπορούσε να είναι ο καθένας και η καθεμία από εμάς, διατρανώνουμε ότι η επίθεση της εργοδοσίας στους όρους δουλειάς των εργαζομένων δεν θα μείνει αναπάντητη.»
...Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίων Προαστίων για την απόλυση εργαζόμενης στα «Mikel»
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση
«Ένας μήνας περίπου πέρασε από την απόλυση της εγκύου συναδέλφου από την εταιρεία MIGATO AE κι έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον μακρύ αυτό κατάλογο. Η franchise εταιρεία καφέ MIKEL προέβη σε απόλυση εργαζόμενης στο κατάστημα του Αλίμου, καθώς η εργαζόμενη αντιδρούσε στην αντεργατική πολιτική της γνωστής αλυσίδας και διεκδικούσε το αυτονόητο, να τηρούνται δηλαδή οι όροι της σύμβασης που είχε υπογράψει η ίδια και οι συνάδελφοί της. Νωρίτερα, τον ίδιο μήνα είχαν σημειωθεί κι άλλες καταγγελίες από εργαζόμενους σε ορισμένα από τα υπόλοιπα 87 καταστήματα της εταιρείας, συγκεκριμένα σε Λάρισα και Δράμα.
Οι καταγγελίες αφορούσαν τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και των αντίστοιχων προσαυξήσεων για υπερωρίες (νυχτερινή εργασία, κυριακές και αργίες) και τη μη καταβολή των ενσήμων και των επιδομάτων αδείας. Στις παραπάνω καταστρατηγήσεις των αναφαίρετων εργασιακών δικαιωμάτων έρχεται να προστεθεί η καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού από την εταιρεία προκειμένου οι εργαζόμενοι να υπογράψουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
Όλα τα προαναφερθέντα έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον ισχυρισμό στο ίδιο το site της εταιρείας MIKEL περί «ασφαλούς επιλογής» του συγκεκριμένου επιχειρηματικού βήματος εν μέσω ύφεσης και γενικευμένης ανασφάλειας.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία, που βασιλεύει στους χώρους δουλειάς, έχει κηρύξει ανοιχτό πόλεμο στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στοχεύοντας ακόμη και στο δικαίωμα της μητρότητας. Τέτοια κρούσματα οξυμένης έντασης εργοδοτικής ασυδοσίας καθώς και οι μισθοί πείνας είναι απλούστατα η καθημερινή πραγματικότητα σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους και κλάδους. Οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι τον εκβιασμό της ανεργίας αλλά και υπερβαίνοντας την κείμενη νομοθεσία δίχως κανέναν ηθικό και νομικό ενδοιασμό, μετατρέπουν τους χώρους εργασίας σε σύγχρονα κάτεργα.
Επειδή στη θέση της εργαζόμενης που απολύθηκε από την εταιρεία MIKEL θα μπορούσε να είναι ο καθένας και η καθεμία από εμάς, διατρανώνουμε ότι η επίθεση της εργοδοσίας στους όρους δουλειάς των εργαζομένων δεν θα μείνει αναπάντητη. 
Μόνος φραγμός στην εργοδοτική τρομοκρατία είναι οι συλλογικοί εργατικοί αγώνες και η οργανωμένη αλληλεγγύη για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση των όρων εργασίας και αμοιβής που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και των αρμόδιων φορέων, ώστε να μπει ένα τέλος στο μπαράζ εργοδοτικής αυθαιρεσίας! Στηριζόμαστε πάνω στη δικαίωση και τη νίκη της εργαζόμενης τεχνικού στηMIGATO ΑΕ, η οποία αποτελεί νίκη της αλληλεγγύης και του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων, των σωματείων, των συνδικάτων και των συλλογικοτήτων και απαιτούμε να ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης και να γίνει άμεση επαναπρόσληψη!
Κανένας/μια εργαζόμενος/η μόνος/η του στην κρίση!
Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ 
Νοτίων προαστίων