Σελίδες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Νέος τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ για να μην υπάρξουν μειώσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για εφαπαξ εικονες Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις, ανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης σε παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής.
Όπως υπογράμμισε ο Δ. Στρατούλης ο μαθηματικός τύπος, που ψηφίσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δημιουργούσε προβλήματα:

Αν εφαρμοζόταν θα οδηγούσε σε δραματικές μειώσεις εφάπαξ παροχών. «Υπήρχαν περιπτώσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που από 30.000 ευρώ θα μειωνόταν σε 3.500 ευρώ», ανέφερε ενδεικτικά.
«επιπλέον, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, είναι και ανεφάρμοστος, καθώς προέβλεπε δείκτη βιωσιμότητας τον οποίο δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους».
Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση «πάγωσε» για 1 μήνα την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου, συγκρότησε ομάδα έργου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά και τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι μπορεί να αναθεωρηθεί ο ισχύων μαθηματικός τύπος «με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ισχύουν οι μειώσεις στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων».
Με βάση τον νέο μαθηματικό τύπο κανείς απ' όσους υπαλλήλους συνταξιοδοτείται δεν θα αποχωρεί με λιγότερα χρήματα απ' όσα εισέφερε συν ένα μικρό επιτόκιο.
πηγή:avgi.gr