Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Βροντερό παρών στο Σύνταγμα και σ' όλη την Ελλάδα!

Βροντερό παρών στο Σύνταγμα και σ' όλη την Ελλάδα: Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας!
«Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας. Γκρεμίζουμε τη λιτότητα». 
 Με αυτό το κεντρικό σύνθημα και έντονο παλμό, η πλατεία Συντάγματος και πολλές άλλες πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα γέμισαν ξανά από μυριάδες πολίτες. Πολίτες που ήλθαν σε επικοινωνία μέσω του διαδικτύου και διατράνωσαν την απόφασή τους να πουν "όχι" σε νέα μέτρα λιτότητας, "όχι" σε εκβιασμούς που στήνουν κάποιοι Ευρωπαίοι εταίροι, επιδιώκοντας να κάμψου τις αντιστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Στο Σύνταγμα ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 7.30 μ.μ. και μέχρι αργά το βράδυ δεκάδες χιλιάδες πολίτες συνέρεαν στην πλατεία. Παρόντες και κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολίτες ανένταχτοι ή οργανωμένοι σε αριστερά κόμματα και οργανώσεις, συνδικάτα, επαγγελματικές ενώσεις, σπουδαστές, άνεργοι. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, βουλευτές από την Αθήνα, τον Πειραιά και από άλλες εκλογικές περιφέρειες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, κ.α.

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα αντίστασης

Με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι: "Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όσοι και όσες συγκεντρώθηκαν  σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας,  δίνουν  μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια φόβου, δείχνοντας έμπρακτα ότι κανείς  δεν μπορεί να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του. Η στήριξη από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι το πιο ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση".
«Δεν υπάρχει αμφιβολία -αναφέρεται στο σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα- ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας, να αποφασίζει για το μέλλον του. (...)
Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. (...)
Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους ότι το πείραμα απέτυχε. (...)
Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.
Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. (...)
Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές".

ΜΕΤΑ: Ο λαός δεν τρομοκρατείται

"Η χώρα δεν πωλείται και ο λαός δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας όσο και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών".
Με αυτό το κάλεσμα το ΜΕΤΑ ζήτησε από όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα "κατά των τοκογλύφων δανειστών και των απαιτήσεων που θέλουν να επιβάλουν στην εργατική τάξη, στον λαό".
Καλώντας όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν σε Θεσσαλονίκη (Λευκό Πύργο), Πάτρα, Βόλο και Ιωάννινα, το ΜΕΤΑ σημειώνει ότι "οι εργαζόμενοι οφείλουν να βγουν στους δρόμους και να απαντήσουν δυναμικά στους τοκογλύφους - δανειστές και στις απαιτήσεις τους να 'προσκυνήσει' η χώρα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός απέναντι στις απάνθρωπες απαιτήσεις του κεφαλαίου, που θέλει την εφαρμογή των πολιτικών της λιτότητας, της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σκοπό έχει την αύξηση της κερδοφορίας, πάνω από τους ανθρώπους, πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα, πάνω από την ίδια τη Δημοκρατία".