Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«Παρελθόν» για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών ο κ. Θεοδωράκης.

Μεγάλη Νίκη των εργαζομένων, η τρομοκρατία δεν πέρασε!
 
Στην αποπομπή του Διοικητή του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθηνών κ. Θεοδωράκη προχώρησε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά την θύελλα αντιδράσεων και τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.
Είχε προηγηθεί βεβαίως η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων μέσω της αναφοράς του κ. Θεοδωράκη στον εισαγγελέα και η κλήση σε προανάκριση του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια μεγάλη νίκη των εργαζομένων  και δείχνει ότι με τους αγώνες τους  οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το ξήλωμα όλων των μνημονιακών Διοικήσεων στα Νοσοκομεία . 
Επίσης με απόφαση του υπουργείου Υγείας ο κ. Θεοδωράκης παύθηκε και από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).  
Στην θέση διορίζεται ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριος Πλουμπίδης.
πηγή:ygeionomikoi.gr 


Το δελτίο τύπου του Αναπληρωτή υπουργού
 

Λήξη θητείας Διοικητή ΨΝΑ, 2-6-2015


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού

­Δελτίο Τύπου

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015
Τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», κ. Παύλου Θεοδωράκη αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ.
Παράλληλα, τον καθηγητή Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριο Πλουμπίδη, όρισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως εκπρόσωπο της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Π. Θεοδωράκης.