Σελίδες

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δημοσιεύτηκε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ.

meth prokiriksi Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) δημοσίευσε προκήρυξη για την πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για τις ΜΕΘ.
Πρόκειται, σύμφωνα με την προκήρυξη, για 400 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και άλλα 100 άτομα ιατρικό προσωπικό για να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ.
Να σημειώσουμε ότι τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, υπολογίζονται σήμερα σε 180 περίπου, ενώ μέχρι τώρα έχουμε περίπου 60 θανάτους από τη γρίπη  και 102 ασθενείς νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα.
Οι προσλήψεις αυτές υπακούουν στο "δόγμα" των ελαστικών σχέσεων εργασίας αφού πρόκειται για συμβάσεις εργασίας δύο ετών.
Δείτε στη συνέχεια την προκήρυξη

Οι υποψήφιοι θα κριθούν από επιτροπή αξιολόγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς καμία συμμετοχή του ΑΣΕΠ...με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η διαδικασία!
Πέραν όλων των άλλων, πρέπει να επισημανθεί και η εμπειρία που υπάρχει όσον αφορά τη λειτουργία των ΜΕΘ με τις συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας.
Ως γνωστόν, το κονδύλι που διατίθεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την μισθοδοσία  του προσωπικού δεν επαρκεί ώστε οι συνάδελφοι/σες να κάνουν πλήρες κυκλικό ωράριο, με αποτέλεσμα να αυξάνει η εντατικοποίηση για τους μόνιμους. Από την άλλη, σε πλειάδα νοσοκομείων έχουν ασκηθεί έμεσες -ακόμα και άμεσες- πιέσεις πρός τους συμβασιούχους να εκτελούν κυκλικό ωράριο χωρίς βέβαια την προβλεπόμενη αμοιβή. Κοντολογίς, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, "χτυπούν" και τούς συμβασιούχους και τούς μόνιμους συναδέλφους! Επίσης, με τη λήξη των συμβάσεων θα πρέπει αυτόματα να ξανακλείνουν κρεβάτια, με ότι αυτό σημαίνει...
Η πλήρης ανάπτυξη και λειτουργία των ΜΕΘ και όλων των τμημάτων και υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, απαιτεί μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού ούτως ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να παρέχουν δωρεάν, ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
Eδώ η προκήρυξη- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
 Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων/δικαιολογητικών: Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 14:00

           Για το "Λαϊκό" Νοσοκομείο προβλέπονται:

α) Νοσηλευτικό προσωπικό

         Για τη ΜΕΘ
    4 άτομα ΠΕ
    3 άτομα ΤΕ
    1 άτομο ΔΕ
        Για τη μονάδα μεταμόσχευσης ήπατος
    3 άτομα ΠΕ
    3 άτομα ΤΕ

β) Ιατρικό προσωπικό

       Ένας γιατρός για τη ΜΕΘ και ένας για τη ΜΜΝ.