Σελίδες

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δωρεάν υγεία για όλο το λαό - Όχι στο Ασφαλιστικό, είπαν οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων διαδηλώνοντας στους δρόμους του Αμαρουσίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 11/2/2016, τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία  ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης.
Η συνάντηση των εργαζομένων των τεσσάρων Νοσοκομείων έγινε στις 12:30, στη συμβολή κηφισίας και πεντέλης. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ.
Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους, αφού προέβησαν σε συμβολικό και μικρής διάρκειας αποκλεισμό της λεωφόρου κηφισίας, μοιράζοντας την ανακοίνωση των Σωματείων στους οδηγούς, συνέχισαν με πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Αμαρουσίου.
Η κοινή ανακοίνωση των Σωματείων μοιράστηκε στούς κατοίκους της πόλης, στα καταστήματα, τις καφετέριες και σε άλλους χώρους.
Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν θερμή, ιδιαίτερα στα συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν και τα συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες πρωτoβουλίες που απευθύνονται στις τοπικές κοινωνίες, ευαισθητοποιούν και συσπειρώνουν τους πολίτες και τους κάνουν συμμέτοχους στους αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών όπως είναι η δημόσια υγεία, η ασφάλιση κ.τ.λ.
Τέτοιες πρωτοβουλίες με τις οποίες οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, έρχονται κοντά στούς πολίτες και τους καλούν να υπερασπίσουμε μαζί τα κοινωνικά αγαθά, είναι η καλύτερη απάντηση στον κοινωνικό αυτοματισμό που επιδιώκει τη διαίρεση των εργαζομένων, ούτως ώστε να περνάνε οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Συγκέντρωση επίσης έγινε και στο "παλατάκι", χαϊδαρίου από τα Σωματεία του Δρομοκαϊτειου και του Ψ.Ν.Α. "Δαφνί"