Σελίδες

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μονά-ζυγά...τα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας!

preveza-nosokomeio Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων και καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων η διοίκηση της 6η ΥΠΕ προχωρά στην εφαρμογή μιας πρωτότυπης ιδέας, δηλαδή στην εναλλάξ λειτουργία κλινικών των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας. Συγκεκριμένα ο χειρουργικός τομέας (Χειρουργική Κλινική, Ορθοπεδική, Γυναικολογική και Ουρολογική Κλινική ) Νοσοκομείων θα εφημερεύει εναλλάξ. Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν οι φωστήρες της 6ης ΥΠΕ και το Υπ. Υγείας προκειμένου να υλοποιήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.
Διαβάστε παρακάτω το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας «Τοπική Φωνή»


ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ!!! ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ
Ο κύβος ερρίφθη για το Νοσοκομείο Πρέβεζας μετά το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ που εστάλη χθες και προτείνει την εναλλάξ εφημερία του Χειρουργικού ΤΟΜΕΑ το Νοσοκομείου μας με το Νοσοκομείο Λευκάδας για ένα έτος.
Τι σημαίνει το έγγραφο αυτό; Στον Χειρουργικό Τομέα υπάγονται η Χειρουργική Κλινική, η Ορθοπεδική, η Γυναικολογική και η Ουρολογική Κλινική, οπότε όλες αυτές οι κλινικές θα εφημερεύουν εναλλάξ με τις κλινικές της Λευκάδας. Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο προτείνεται οι Κλινικές αυτές να εφημερεύουν τις μονές μέρες του μήνα, ενώ τις ζυγές να εφημερεύουν οι Κλινικές του Νοσοκομείου Λευκάδας. Στην πράξη, εάν ένας ασθενής εισαχθεί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας την Δευτέρα και χρειάζεται γιατρό και την Τρίτη, δεν θα υπάρχει γιατρός και ή θα τον μεταφέρουν Λευκάδα για να τον επιστρέψουν πίσω την Τετάρτη ή ο Θεός βοηθός... Αντιλαμβάνεσθε πως πρακτικά η «λύση» που προτείνει η 6ης ΥΠΕ είναι αδύνατη.
Είχαμε προειδοποιήσει με αναλυτικά ρεπορτάζ πως ο σχεδιασμός που προωθείται από το Υπουργείο Υγείας με τις προτροπές ΣΥΡΙΖΑίων στελεχών από τα Ιωάννινα, είναι τέτοιος ώστε σε πρώτη φάση να ξεκινήσει η συλλειτουργία Κλινικών των δύο Νοσοκομείων Πρέβεζας-Λευκάδας και σε δεύτερη φάση, δηλαδή σε ένα χρόνο όπου το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας θα είναι έτοιμο θα προταθεί η «σωτήρια λύση» της ενίσχυσης εξολοκλήρου του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας με όλες τις Κλινικές ώστε να καλυφθεί η ευρύτερη περιοχή, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Πρέβεζας να υποβαθμίζεται και με τη «βούλα» σε ένα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί.
Άλλωστε όπως έχουμε πει σε παλαιότερα ρεπορτάζ, το Υπουργείο Υγείας θα ρίξει όλο το βάρος στο υπό ανέγερση Νοσοκομείο Λευκάδας το οποίο κατασκευάζεται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων που σημαίνει ρήτρες – πρόστιμα σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει…
Ήδη χθες το Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας συνεδρίασε για να λάβει αποφάσεις και να κινηθεί αναλόγως απέναντι σε αυτή την απόφαση η οποία είναι ειλημμένη. 
Προχωρούν βήμα βήμα και μεθοδικά την κατάργηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας με τη σημερινή του μορφή και οι θεσμικοί Φορείς του τόπου περί άλλων τυρβάζουν.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ενημέρωσε πως ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας δεν έχει στείλει ακόμη την επιστολή -για την οποία δεσμεύτηκε ότι θα στείλει- και θα αναφέρει πως θα προσπαθήσει να αναζητήσει χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την ανέγερση στο… μέλλον νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Πιάστο αβγό και κούρευτο!!!
Ο Κυβερνητικός Βουλευτής Κ. Μπάρκας αγωνίζεται να κρατήσει ποσοστά και «κολακεύει» την Κυβέρνηση στα κανάλια της… «διαπλοκής» νυχθημερόν και φωνασκεί στα Υπουργεία για την δεξιά που τον «κυνηγάει» σε τοπικό επίπεδο…
Ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Στ. Γιαννάκης μοιάζει να άλλαξε «βάρδια» με τον πρώην Βουλευτή Δημ. Τσουμάνη καθώς ίδια τακτική της… «αφάνειας» ακολουθεί στα σοβαρά προβλήματα του Νομού μας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας δίνει αγώνα για τον τουρισμό της Πάργας κυρίως… και όσο για το Νοσοκομείο κρατάει στα συρτάρια την προμελέτη για ένα νέο Νοσοκομείο που ακόμα περιμένει να ανεγερθεί, ίσως όταν ο Δημ. Τσουμάνης έρθει ξανά στα πράγματα, δηλαδή ποτέ!
Η κοινωνία της Πρέβεζας, οι πολίτες της πρέπει να αντιδράσουν τώρα, να κινητοποιηθούν άμεσα.
Σώστε το Νοσοκομείο από τη διάλυση!!!
Πηγή: «Τοπική Φωνή»