Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Καταργείται το 1 ευρώ ανά συνταγή;

Μόνον για τις "συνταγές μηδενικής συμμετοχής" η κατάργηση του 1 ευρώ/συνταγή του ΕΟΠΥΥ...
Μόνον για τις "συνταγές μηδενικής συμμετοχής" η κατάργηση του 1 ευρώ/συνταγή του ΕΟΠΥΥ...
Μόνον στις συνταγές "μηδενικής οικονομικής συμμετοχής" εκ μέρους των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), των ανασφάλιστων και των απόρων δεν θα εισπράττεται από τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας το 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ...

Αυτό αναφέρει ρητώς η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουλίου το υπουργείο Υγείας, η πολιτική ηγεσία του οποίου ομολογεί ότι λαμβάνει τις μέγιστες αποστάσεις ως προς την ουσιαστική και συμβολική προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση και υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της οικονομικής συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους, δηλαδή λαμβάνει αποστάσεις από την γενική κατάργηση της υποχρέωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε καταβολή 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ!


Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η μέση οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους έχει ήδη ξεπεράσει το... 30%, με ορισμένες περιπτώσεις να φθάνει ακόμη και στο... 70%, η υποχρέωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά και για το μεγάλο μέρος των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας, να καταβάλλουν 1 ευρώ ανά εκτελούμενη από τα ιδιωτικά φαρμακεία συνταγή του ΕΟΠΥΥ αυξάνει έτι περαιτέρω την ήδη δυσθεώρητη οικονομική συμμετοχή τους για την προμήθεια των φαρμάκων τους.
πηγή: ygeia360.gr 

ως ανασφάλιστοι θεωρούνται στην προκειμένη περίπτωση, και βάσει της υπουργικής απόφασης, όσοι έχουν  πραγματικό ετήσιο ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 2.400 ευρώ, ή 3.600 ευρώ για το ζευγάρι ή για το μεμονωμένο άτομο µε ένα εξαρτώμενο µέλος (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο), προσαυξανόμενο κατά 600 ευρώ για κάθε περαιτέρω εξαρτώμενο µέλος της οικογένειας και έως 6.000 ευρώ.