Σελίδες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Και ο νέος ελιγμός Μανιτάκη οδηγεί σε απολύσεις και λουκέτα

Η Αυτόνομη Παρέμβαση σχετικά με δημοσιεύματα για τροποποιήσεις από το κ. Μανιτάκη στο νσχ για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», θέλει να παρατηρήσει τα εξής:
1. Η κυβέρνηση κάτω από τη γενική κατακραυγή για απολύσεις εργαζομένων μέσω των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων Νομικών Προσώπων ή τη μετατροπή τους από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, με απλές υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, προχωρά σε ελιγμό για να αποκρύψει τις πραγματικές της προθέσεις.

Παρά αυτό τον ελιγμό, η κυβέρνηση παραμένει ευλαβικά προσηλωμένη στο στόχο της για απολύσεις 40.000 εργαζομένων το 2013 και για τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών μέσω της ψευτοαξιολογής του προσωπικού, των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων φορέων και οργανικών θέσεων.


2. Ταυτόχρονα προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι των απολύσεων, μέσω της «εθελουσίας» εξόδου εργαζομένων με την αναγνώριση πλασματικών χρόνων.

Η κυβέρνηση την ώρα που μετατρέπει τη σύνταξη σε προνοιακό επίδομα, ωθεί τους εργαζόμενους στην «οικιοθελή» αποχώρηση πετυχαίνοντας παράλληλα το στόχο της που δεν είναι άλλος από τη διάλυση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και την κατάργηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να οργανώσουν αυτή την ώρα την αντίσταση για να μην περάσει το νομοθετικό έκτρωμα από τη Βουλή εντείνοντας ταυτόχρονα την πάλη τους για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής και των πολιτικών της εκφραστών.

Αθήνα 31-5-2013