Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τρίτη 1/10 στην ΕΡΤ: Ο συνθέτης – στιχουργός και τραγουδιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

21.00: Ο συνθέτης - στιχουργός και τραγουδιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ   στο  ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ
 
ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
ΜΑΚΗΣ ΜΕΡΛΟΣ: ΠΛΗΚΤΡΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ: ΚΙΘΑΡΑ
ΧΑΤΖΗΓΑΛΗΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ 
 
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ:
ΒΑΣΙΑ ΖΗΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΔΙΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΔΗΣ
ΡΑΝΙΑ ΤΕΚΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΒΡΑΜΟΓΛΟΥ

 
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,  τραγουδιστής και τραγουδοποιός με σταθερή πορεία και προσωπικό στίγμα στην 28χρόνη πορεία του, έχει εκδώσει 7 προσωπικούς δίσκους, ηχογράφησε πάνω από 600 τραγούδια ως συνθέτης -στιχουργός ενώ πολλά τραγούδια του έχουν κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες με ξένο στίχο.
 Σπούδασε Kοινωνιολογία στο Gottingen της Γερμανίας,Ιστορία Τέχνης και σκηνοθεσία Kινηματογράφου. Πρωτοεμφανίζεται και διακρίνεται με ένα δικό του τραγούδι, το 1983 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ένα άλλο δικό του τραγούδι βραβεύεται σε διαγωνισμό στην μνήμη του Μάνου Λοϊζου από μεγάλα ονόματα  (Θεοδωράκης-Ρίτσος-Κακουλιδης-Κουγιουμτζης κλπ.)
To 1985 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «ΟΤΑΝ ΣΒΗΝΕΙ Η ΟΘΟΝΗ» , ακολουθούν το 1986 το «ΑΧ ΕΛΕΝΗ», το 1988 τo Single «ΚΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΟ»  και στην συνέχεια  το «LP ΠΡΟΦΙΛ»  και «ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ»  με συμμετοχή της Ελένης Δήμου και του Βασίλη Καζούλη.
Για μεγάλο διάστημα γράφει τραγούδια για άλλους τραγουδιστές ενώ το 1995 επιστρέφει στην προσωπική δισκογραφία με το «ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΩ»  και το 2001 με το «ΑΣΤΕΡΙ ΦΩΤΕΙΝΟ».  Όλα αυτά τα χρόνια της πολύχρονης δημιουργικής του παρουσίας έχει συνεργαστεί δισκογραφικά σαν συνθέτης - στιχουργός αλλά και μόνο σαν συνθέτης μαζί με άλλους καταξιωμένους στιχουργούς υπογράφοντας τραγούδια σε σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Πασχάλης Τερζής, Χριστίνα Μαραγκόζη, Άννα Βίσση, Παπαριζου,  Παπαδοπούλου, Δήμου,  Αντύπας, Βασίλης Σαλέας, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Βασίλης Καζούλης, Θανασής Πολυκανδριώτης κ.α.  αλλά στις ζωντανές του εμφανίσεις και συναυλίες με επίσης σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι:  Βίκυ Μοσχολιού, Αναστασία Μουτσάτσου,  Παντελής Θαλασσινός,  Γιάvvης Σπανός, Βαγγέλης Κορακάκης κ.α.
ΤΟ 2012 συμπληρώνοντας 27 χρόνια στη δισκογραφία κυκλοφόρησε   3 νέα CD:  «ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ» με τη συμμέτοχη  αγαπημένων  τραγουδοποιών -τραγουδιστών  της γενιάς του (Αντώνης Βαρδής, Ελ. Δήμου, Γ.Ζουγανέλης, Β. Καζούλης, Αλεξ. Χατζής, Ηλ.Ασβεστοπουλος, Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, Χρ.Μαραγκοζη κ.α), «Η ΑΓΑΠΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ» που έγινε πλατινένιο σε χρόνο ρεκόρ σε στίχους του Kύπριου δημοσιογράφου- ποιητή Χάρη Προκοπίου και ερμηνείες Λ. Μαχαιρίτσα, Γλυκερία, Δ. Μπάση, Κ. Καραφώτη, Π. Παπαδοπούλου κ.α. κι ένα πολυσυλλεκτικο CD«ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ» μελοποιώντας στίχους  πρωτοεμφανιζόμενων στη δισκογραφία στιχουργών στο οποίο συμμετέχουν επίσης γνωστοί τραγουδιστές .
Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει γράψει μουσικές για τηλεόραση, θέατρο, ραδιόφωνο.Διατέλεσε διευθυντής στον διαδημοτικό ΡΑΔΙΟ-ΚΥΚΛΟ 94,8 FM και διευθυντής μουσικού προγράμματος στο ΜΑΥΑ TV. Συμμετείχε με δικά του  τραγούδια 3 φορές στα τελικά της EUROVISION 1987, 2001-2, 2002) και στο Διεθνές Φεστιβάλ  Κάϊρου.(1996)
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΡΤ-ΠΟΜΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
ΠΗΓΗ:ertopen.com