Σελίδες

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Στην κατάργηση της δημόσιας ασφάλισης οδηγεί το νέο ασφαλιστικό και θα ψηφιστεί άμεσα


Ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Ανδρέας Πετρόπουλος εξήγησε στην εκπομπή "Κόντρα", ότι το νέο ασφαλιστικό θα ψηφιστεί πριν το Eurogroup, ενδεχομένως με τον προϋπολογισμό. Ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας του, για την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ της Κυριακής, βρήκε στο αρχείο, τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, κατά την οποία, ένα χρόνο πριν, εξηγούσε το μοντέλο που θα ακολουθηθεί για το ασφαλιστικό: σε ένα πρώτο μέρος, όλα τα ταμεία στο ΙΚΑ, στον δεύτερο πυλώνα έρχονται συμπράξεις των επαγγελματικών ταμείων με την ιδιωτική ασφάλιση και στον τρίτο πυλώνα, καθαρή ιδιωτική ασφάλιση.
Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας στην ίδια εκπομπή επεσήμανε ότι το νέο ασφαλιστικό δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά εντάσσεται στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με βάση το μεσοπρόθεσμο.
Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, το πρωί στον ΣΚΑΪ, διαβεβαίωνε ότι οι αλλαγές δεν θα αφορούν το ύψος των συντάξεων, ούτε τους όρους και τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης. Οι αλλαγές όπως είπε πρέπει να αφορούν το «μεταρρυθμιστικό σκέλος σε λειτουργικό επίπεδο. Αν αγγίξουμε τις συντάξεις θα χάσουμε το ηθικό δικαίωμα των αλλαγών. Δεν υπάρχουν περιθώρια να αγγίξουμε συντάξεις και όρια ηλικίας».


ΠΗΓΗ:avgi.gr