Σελίδες

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Από τις σημερινές κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία...

  

 

 

Στα όρια των αντοχών τους οι υγειονομικοί με την πανδημία να καλπάζει 

 

Η  Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

 

12 ΝΟΕΜΒΡΗ:  Ημέρα δράσης για την υγεία

Οι αγώνες μας, είναι η μόνη ασπίδα προστασίας του ΕΣΥ, του λαού και των υγειονομικών

Οι κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα σωματεία των νοσοκομείων στις 12 Νοέμβρη συμμετέχοντας στην ημέρα δράσης για την υγεία, δίνουν το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί αποτελούν την πρωτοπορία στον αγώνα για την σωτηρία του ΕΣΥ που είναι η και η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία του λαού από την πανδημία.

Οι υγειονομικοί, παρά τις επιπτώσεις που υφίστανται καθημερινά με εκατοντάδες κρούσματα ανάμεσά τους , τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας λόγω της υποστελέχωσης και των ελλιπών μέτρων προστασίας, συνεχίζουν να καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια με στόχο τη σωτηρία του λαού μας.

Δεν ξεχνούν ότι σύσσωμος ο Ελληνικός  αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια και το εκφράζει καθημερινά με κάθε δυνατό τρόπο. Η μόνη που αγνοεί αυτή την τιτάνια προσπάθεια είναι η κυβέρνηση που συνεχίζει να αφήνει χωρίς θωράκιση το ΕΣΥ και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Οι εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία  έρχονται  καθημερινά στην δημοσιότητα.  Οι συνθήκες που βιώνουν  οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι απαράδεκτες, εξαιτίας της απουσίας ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ουσιαστικής στήριξης του ΕΣΥ.

Είναι πλέον εμφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι η διαμόρφωση μιας εικονικής πραγματικότητας που να ωραιοποιεί την κατάσταση στα νοσοκομεία και ταυτόχρονα να δικαιολογεί την προκλητική πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει για μια ακόμα φορά εργασιακά δικαιώματα με την αύξηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και την προσπάθεια να βάλουν τα συνδικάτα στο «γύψο»

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι υγειονομικοί για μια φορά ακόμα βγαίνουν στο δρόμο στις 12 Νοέμβρη και διεκδικούν:

  • Ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων υγείας. Αύξηση των δαπανών για την υγεία.
  • Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, αξιοποίηση υπαρχουσών υποδομών, δημιουργία νέων κλινών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίταξη και ένταξη υπό κρατικό σχεδιασμό των αναγκαίων δομών του ιδιωτικού τομέα.
  • Κατεπείγουσα στελέχωση των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους υγειονομικούς. Οργάνωση της ιχνηλάτησης και μαζικά τεστ στους εργασιακούς χώρους και στην κοινότητα με σχεδιασμό και με βάση επιστημονικά κριτήρια.
  • Ένταξη των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας
  • Διασφάλιση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και στους εργασιακούς χώρους, των αναγκαίων μέσων προστασίας
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος επέκταση στους κλάδους που δεν το λαμβάνουν.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλους τους υγειονομικούς να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις σε όλα τα νοσοκομεία. Να ξεπεράσουν ορισμένες συμβιβασμένες ηγεσίας σε σωματεία που αδρανούν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παρέχουν στήριξη στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Όλοι στις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία στις 12 Νοέμβρη

Οι υγειονομικοί πίσω από τις μάσκες έχουν φωνή

ΜΕΤΑ Υγειονομικών