Σελίδες

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Γενική Συνέλευση στο «Λαϊκό».

Τετάρτη, 12/2/2014 
ώρα:11:30, 
στο Αμφιθέατρο (1ος όροφος).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η "Ενωτική Κίνηση",σάς καλεί να συμμετέχετε μαζικά στή Γενική Συνέλευση τού Σωματείου.
Η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την επίθεσή της  στούς εργαζόμενους, το λαό και την κοινωνία γενικότερα.
Όλο και πιό απροκάλυπτα, "δίνει γη και ύδωρ" στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τελευταίο δείγμα γραφής στο χώρο της Υγείας, το κλείσιμο των υγειονομικών μονάδων τού ΕΟΠΥΥ και η εκχώρηση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στούς ιδιωτικούς κολοσσούς.
Για τα Νοσοκομεία δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε αυτά πού όλοι μας βιώνουμε καθημερινά: Την ταλαιπωρία των Ασθενών, την έλλειψη προσωπικού και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, την υποχρηματοδότηση και τις συνέπειές της (ελλείψεις υγειονομικού υλικού, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, φαρμάκων κ.τ.λ.).
Όλοι γνωρίζουμε τους στόχους που έχουν για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και τα εργαστήρια.
Η επίθεση της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο στην Υγεία, αλλά επεκτείνεται σ`όλο το φάσμα των κοινωνικών Αγαθών (παιδεία, ενέργεια κ.τ.λ.)

Ο εργασιακός μεσαίωνας που επανέφεραν τα μνημόνια, κάνει αβίωτη τη ζωή των εργαζομένων και τούς στερεί και το τελευταίο ίχνος Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας!
Η κυβέρνηση, υπακούοντας τυφλά στις εντολές των δανειστών-τοκογλύφων και προκειμένου να ικανοποιήσει στο ακέραιο τις ορέξεις τους, πρέπει να αναχαιτίσει τη Λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Έχει ανασύρει και εφαρμόζει γι`αυτό το σκοπό τις πιό μαύρες πολιτικές που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος:Τη βία, την τρομοκρατία,τον αυταρχισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τη βρώμικη επίθεση σ`όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες (συνδικάτα-φορείς κ.τ.λ.).
Προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα φοβίας και προσωπικού βολέματος.
Επιχειρεί να διαγράψει από τη συνείδησή μας  την έννοια τής συναδελφικότητας και της Αληλεγγύης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο εργασιακός μας χώρος-το Νοσοκομείο- δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτή τη γκρίζα πραγματικότητα. Τη βιώνουμε κάθε μέρα στο πετσί μας.
Τι θα κάνουμε;
Θα μείνουμε "βουβοί, μοιραίοι κι`άβουλοι;"
Η ενεργοποίησή μας είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ.
Το πρώτο βήμα είναι η ενεργή συμμετοχή και δράση μας στο Σωματείο.
Συναδέλφισσεςς, συνάδελφοι
Η σχέση μας με το Σωματείο, δεν πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει κάθε δύο χρόνια στην εκλογική διαδικασία και στη συνέχεια να αναθέτουμε στούς εκλεγμένους τη "διαχείρηση"  των προβλημάτων μας και την οργάνωση της αντίστασης και των αγώνων.
Μια τέτοια σχέση είναι εκφυλιστική, αναπαράγει παθογένειες μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και είναι χέρι βοήθειας στην υλοποίηση των κυβερνητικών πολιτικών.
Η λογική της ανάθεσης δεν είναι απλά αναποτελεσματική, είναι καταστροφική.
Η Γ.Σ. είναι κορυφαία διαδικασία στη ζωή τού Σωματείου, είναι αυτή που δίνει "σάρκα και οστά" στο Σωματείο και είναι το μόνο όργανο πού λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.
Η μαζικότητα αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή μας με ιδέες και προτάσεις, η λήψη αποφάσεων, ο έλεγχος για την υλοποίησή τους είναι όροι γιά την αναζοωγόνηση του Συλλόγου, ώστε να μπορεί να παίξει το ρόλο του.
Οι "καιροί" δεν επιτρέπουν να είμαστε παθητικοί ακροατές του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μ`αυτό το πνεύμα σας καλούμε να "γεμίσουμε" αύριο το Αμφιθέατρο!

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Λαϊκού