Σελίδες

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

38 ΝΕΚΡΟΙ: Φασίστες έβαλαν φωτιά στο κτήριο των στνδικάτων στην Οδησσό

ΗΠΑ-ΕΕ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Φρίκη σε όλον τον πλανήτη προκαλούν τα νεοναζιστικά εγκλήματα της δοτής κυβέρνησης του Κιέβου στην Ανατ. Ουκρανία, τα οποία εκτελούνται με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Το Russia Today μεταδισει ότι τουλάχιστον 38 φιλορώσοι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους όταν ακροδεξιοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου, έβαλαν φωτιά στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό.

Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και οπαδών της εγκάθετης κυβέρνησης του Κιέβου, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κατάφεραν να διαλύσουν την κατασκήνωση των φιλορώσων διαδηλωτών και να τους εγκλωβίσουν στο κτίριο των συνδικάτων το οποίο και αδίστακτα πυρπόλησαν. Υπολογίζεται ότι τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και άλλα οχτώ όταν πήδησαν από τα παράθυρα για να σωθούν.
Τα διεθνή ΜΜΕ ήδη μεταδίδουν φρικιαστικές φωτογραφίες από το αποτρόπαιο μαζικό έγκλημα.
Kύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία λαμβάνουν μέρα με τη μέρα εφιαλτικές διαστάσεις εξαιτίας της βάναυσα προκλητικής στάσης που ακολουθούν οι ΗΠΑ, οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ και οι αντιδραστική και νεοναζιστική δεξιά της Ουκρανίας.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι οι ΗΠΑ και οι πλέον αντιδραστικοί κύκλοι της ΕΕ θέλουν να σπρώξουν σε εμφύλιο και σε λουτρό αίματος την Ουκρανία με στόχο να περάσσει στον πλήρη ελεγχό τους το συντριπτικά μεγαλύτερο Ουκρανικό έδαφος και να αξιοποιηθεί ως αντιρωσικό τείχος και προτεκτοράτο σε μια λογική νέας ψυχροπολεμικής διαίρεσης και αντιδραστικοποίησης της Ευρώπης.
Άλλοι κύκλοι της Αριστεράς δεν απέκλειαν, οι επικίνδυνες Ουκρανικές εξελίξεις να οδηγήσουν σε παρατεταμένες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, οι οποίες να επιφέρουν, ενδεχομένως, έξωθεν στρατιωτικές επεμβάσεις, ακόμα και Νατοϊκών δυνάμεων,με κινδύνους γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης.  

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΉΣΥΧΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΆΜΥΝΑ:
ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟ- ΝΑΖΙΣΤΩΝ
Τα τραγικά γεγονότα που εξελίσσονται στην Ανατολική Ουκρανία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στις πόλεις Σλαβιάνσκ, Χάρκοβο, Οδησσό κ.α., αναδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους για την γενίκευση της αιματοχυσίας. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στοχοποιημένοι από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος του Κίεβου, χέρι-χέρι με τη δράση του δεξιού τομέα, που απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.
Εκατοντάδες μέλη του δεξιού τομέα, που μεταφέρονται οδικώς, ως «αγανακτισμένοι ποδοσφαιρικοί οπαδοί» μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων στην ιδιοκτησία ολιγαρχών, εξαπέλυσαν δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης της Οδησσού. Με εμπρηστικoύς μηχανισμούς έκαψαν ζωντανούς δεκάδες πολίτες που είχαν βρει καταφύγιο στο ιστορικό κτίριο των συνδικάτων στο κέντρο της πολης. Την ίδια στιγμή σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές στο Κίεβο οι εικόνες έδειχναν ανθρώπους να πέφτουν φλεγόμενοι από τους ορόφους του κτιρίου των συνδικάτων, ενώ ακούγονταν ζητωκραυγές και επευφημίες των « προσκεκλημένων» !
Ταυτόχρονα, για ακόμα μια φορά, η τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε αποφάσεις, που στόχο θα είχαν την αποκλιμάκωση της ανεξέλεγκτης βίας που εξαπλώνεται σε ολόκληρη της Ανατολική Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ και η Γερμανία συντονίζουν την δράση τους στην προσπάθεια έντασης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ αυξάνει επικίνδυνα της παρουσία του στα σύνορα με τη Ρωσία, εντείνοντας το κλίμα ψυχρού πολέμου που ήδη έχει οικοδομηθεί μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει επισημάνει ότι βρίσκεται «επί θύραις» ένας εμφύλιος στην Ουκρανία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρώπη και τους λαούς της. Η συνεχιζόμενη τυχοδιωκτική πολιτική των Ευρώ-Ατλαντιστών ρίχνει συνεχώς «λάδι στη φωτιά», με τις απαράδεκτες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, όπου η πολιτική της υποκρισίας από τη Ουάσινγκτον και τα ισχυρά Ευρωπαϊκά κέντρα , έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο νέο – ναζισμός δεν είναι απλά μια απειλή, είναι η ίδια ενσάρκωση της βίας και του παραλογισμού. Στην Ευρώπη ο νεοναζιστικός κίνδυνος βρίσκει καταφύγιο και ανοχή από της Ευρωπαϊκές ολιγαρχίες.
Οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζονται σε ολόκληρη της Ευρώπη για να σταματήσει η βία, ώστε να επικρατήσει ένας πραγματικός διάλογος ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η πολιτική λύση είναι μονόδρομος για την ειρήνη στης Ουκρανία.
Η πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη, δεν θα κατακτηθεί σε μια χώρα στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πόλεμου, « έτοιμη να δεχτεί τη συνδρομή του Δ.Ν.Τ. και των Ευρωπαϊκών Μνημονίων Σωτηρίας ».
ΠΗΓΗ:iskra