Σελίδες

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Αξιολόγηση: Μετά την πανωλεθρία, η κυβέρνηση επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι !

Η κυβέρνηση, αφού υπέστη μιά ήττα την οποία δεν περίμενε, μεθοδεύει την εξαπάτηση τών εργαζομένων ώστε αυτοί να υποστείλουν τη σημαία τού αγώνα και να δεχτούν να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν, υπογράφοντας έτσι την καταδίκη τους, αλλά και την καταδίκη τών συναδέλφων τους.
Με τροπολογία πού κατέθεσε στη βουλή, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι και να καθησυχάσει τούς εργαζόμενους.
Όμως ακόμα και με μιά γρήγορη ματιά στην τροπολογία, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο πυρήνας και η ουσία τού νόμου δεν αλλάζουν: 
    Η ποσόστωση παραμένει.
Οι "ανεπαρκείς" θα αποτελούν μόνιμη δεξαμενή διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. Αυτό φαίνεται ακόμα πιό ξεκάθαρα από την αντικατάσταση τού άρθρου 5 τής παρ. 32. « οι εκθέσεις αξιολόγησης τού έτους 2013, δεν λαμβάνονται υπ` όψιν κατά τη διαδικασία αποτίμησης τών προσόντων τών υπαλλήλων γιά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα...και δεν θα επιφέρουν καμία άλλη δυσμενή συνέπεια μισθολογικού, υπηρεσιακού ή άλλου χαρακτήρα...»
  Αυτά όμως ισχύουν μόνο γιά τις αξιολογήσεις τού 2013 !
 Άρα, από το 2014 και μετά, οι εκθέσεις αξιολόγησης θα λαμβάνονται υπ`όψιν για διαθεσιμότητα, μισθολογική συνέπεια κ.τ.λ.
Επίσης, η τροπολογία ορίζει ότι αυτό το σύστημα αξιολόγησης ισχύει μόνο για το έτος 2013. 
Aπό το 2014 και μετά θα εφαρμοστεί άλλο σύστημα, προφανέστατα στην ίδια κατεύθυνση!
Η επιμονή τής κυβέρνησης, να διατηρήσει τον πυρήνα τού νόμου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία.
....Αφού για ένα μεταβατικό σύστημα αξιολόγησης όπως το συγκεκριμένο, γίνεται τόση αγωνιώδης προσπάθεια για την εφαρμογή του..φανταστείτε πώς θα είναι τό επόμενο καί μόνιμο !
Οι εργαζόμενοι με την ίδια μαζικότητα, επιμονή και αποφασιστικότητα, δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο έκτρωμα.
Με όλες τις μορφές πάλης, θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και την κυβέρνησή τους!
Η εμπειρία αυτού τού αγώνα, μάς διδάσκει πολλά...
Δείτε περισσότερα από την ιστοσελίδα ygeionomikoi.gr 

Ομολογίας ήττας η Κυβερνητική τροπολογία για την αξιολόγηση.

Η συντριπτική ήττα που έχει υποστεί η συγκυβέρνηση στο θέμα της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων την υποχρεώνει να προχωρά σε ελιγμούς και κινήσεις απελπισίας, όπως η σημερινή τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή για να αποφύγει το δημόσιο εξευτελισμό.

Ταυτόχρονα επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να εμφανίσει την αξιολόγηση σφαγείο ως μια ανώδυνη πράξη που δεν συνδέεται για το 2014 με διαθεσιμότητες και απολύσεις. Παρ’ όλα αυτά επιμένει στη διατήρηση της ποσόστωσης που αποτελεί τη βάση για να διαμορφωθεί η δεξαμενή για διαθεσιμότητες – απολύσεις αλλά και μειώσεις στους μισθούς.
Την ίδια ώρα η σθεναρή αντίδραση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και η πετυχημένη απεργία αποχή που έχει κηρύξει μετά από πρόταση του ΜΕΤΑ η ΑΔΕΔΥ την υποχρεώνει να προχωρήσει σε 4η παράταση επανακαθορίζοντας τις ημερομηνίες για την αυτοαξιολόγηση, τις εισηγήσεις και τις τελικές αξιολογήσεις για μετά το καλοκαίρι.
Το γεγονός αυτό δείχνει καθαρά ότι η απεργία αποχή είναι απόλυτα πετυχημένη και οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Επιπρόσθετα η συγκυβέρνηση αναγνωρίζοντας ότι ακόμα και το φθινόπωρο δεν υπάρχει πιθανότητα οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην αξιολόγηση σφαγείο προβλέπει στο νέο νομοθετικό έκτρωμα που προωθεί ως τροπολογία ότι οι εισηγήσεις και οι αξιολογήσεις μπορούν να γίνουν ακόμα και αν οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση έχει φάει ένα γερό χαστούκι και η κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος της δήθεν αξιολόγησης είναι δυνατόν να γίνει αν με αποφασιστικότητα η ΑΔΕΔΥ, τα συνδικάτα και όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίσουν με συνέπεια την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, εντείνοντας ταυτόχρονα την πάλη  ενάντια στο σύνολο των αντεργατικών μνημονιακών μέτρων.
Δείτε τη σχετική τροπολογία