Σελίδες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές στο "Λαϊκό". Η ανακοίνωση και οι υποψήφιοι της "Ενωτικής Κίνησης"





        Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, 2015
                                             Εκλογές
                                για την ΠΟΕΔΗΝ
                                     
                                     ήρθε η ώρα της Ανατροπής

                                 Ενωτική Κίνηση
                      Εργαζομένων Λαϊκού

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Βρισκόμαστε στο “παρά πέντε” από την ανατροπή της συγκυβέρνησης που εξαθλίωσε το λαό, μετέτρεψε την κοινωνία σε έρημο και την πατρίδα μας σε αποικία.

Μία μόνο λέξη αρκεί για να περιγράψουμε τα “σωτήρια” χρόνια των μνημονίων:
                                              Βαρβαρότητα!
Τα χρόνια της μαύρης συγκυβέρνησης είδαμε και βιώσαμε εικόνες και καταστάσεις που συγκρίνονται μόνο με εμπόλεμες περιόδους.
Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τις στρατιές των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων;
Τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια; Τους ανασφάλιστους, όπου κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες του δράματός τους;
Τα χρόνια της μαύρης συγκυβέρνησης είδαμε νοσοκομεία να κλείνουν, κρεβάτια να καταργούνται, κλινικές να συγχωνεύονται, τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα να γιγαντώνονται, ενώ αυξήθηκαν δραματικά τα χαράτσια για τους ασθενείς και η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα. (Για τους ανασφάλιστους, ούτε λόγος να γίνεται...)

Είδαμε τους συναδέλφους μας να βαφτίζονται «διαθέσιμοι», και άλλους συναδέλφους να αποχωρούν με σύνταξη, χωρίς να αντικαθίστανται από μόνιμους: Από το 2010 έως σήμερα, έχουν αποχωρήσει από τα Νοσοκομεία περίπου 20.000 εργαζόμενοι, χωρίς να έχει προσληφθεί ούτε ένας με μόνιμη σχέση εργασίας. Ακόμα και η όποια υποτυπώδης κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό γίνεται με προσλήψεις ελαστικά εργαζομένων από τα σκλαβοπάζαρα των εργολάβων, τις 8μηνες ή 12μηνες συμβάσεις των επικουρικών, κ.λ.π. Έχουμε πλέον ομολογημένη και για τον χώρο των Νοσοκομείων την παγίωση και τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας και την καθιέρωσή τους σαν μοναδικό «μοντέλο» εργασιακών σχέσεων.

Τα χρόνια της μαύρης συγκυβέρνησης είδαμε τους μισθούς μας να γίνονται επιδόματα φτώχειας και τις αντοχές μας να εξαντλούνται, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Από το 2010 έως σήμερα...
  • Οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ μειώθηκαν κατά 60%.
  • Οι κενές οργανικές θέσεις είναι, πια, 33.000.
  • Οι αποδοχές μας μειώθηκαν σχεδόν στο μισό.
Από το 2010 έως σήμερα...
  • Παραβιάζεται συστηματικά η εργατική νομοθεσία. Όσο για το καθηκοντολόγιο, έχει γίνει λάστιχο για πολλές κατηγορίες εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι Δ.Ε. Νοσηλεύτριες.
  • Μας ανάγκασαν να αγοράζουμε μόνοι μας ακόμα και τα εργαλεία της δουλειάς μας...
  • Μας ανάγκασαν να θεωρούμε το ρεπό και την καλοκαιρινή άδεια πολυτέλεια...
  • Οι Διοικήσεις που έχει τοποθετήσει η συγκυβέρνηση, επιδίδονται σε έναν άνευ προηγουμένου αυταρχισμό και ρουσφετολογία!


Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Στις 20 και 21 Ιανουαρίου έχουμε εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Οι συνάδελφοι που θα εκλεγούν, θα εκλέξουν με τη σειρά τους τη νέα ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ.
Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) είναι το συνδικάτο των εργαζομένων στη Δημόσια υγεία και ο ρόλος του είναι καθοριστικός στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και στην οργάνωση των αγώνων τους. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ισχυρά και αγωνιστικά συνδικάτα.
Η ψήφος μας στις 20 και 21 Ιανουαρίου, δεν είναι ψήφος “ρουτίνας” και δεν είναι ψήφος τοπική...για το “Λαϊκό”.
Είναι ψήφος που θα κρίνει αν θα γίνει Ανατροπή και στην ΠΟΕΔΗΝ.
25 σχεδόν χρόνια... η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ, αποτελείται από τις ίδιες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, έχουν πικρή πείρα από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, τον καιροσκοπισμό και τον παραγοντισμό.

Ας δούμε τι έκανε η ΠΟΕΔΗΝ το τελευταίο διάστημα:

Μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα των επιθέσεων στο ΕΣΥ και στους λειτουργούς του, θα περίμενε κανείς από την ΠΟΕΔΗΝ να λειτουργήσει ως η Ομοσπονδία που οργανώνει το θυμό μας σε αγώνα με συνέχεια και προοπτική, που μας ενημερώνει με συχνές και συστηματικές περιοδείες, που απαντάει άμεσα στα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης, που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Στην πράξη, όχι στα λόγια.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε; Αυτοί που για χρόνια υπηρέτησαν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αυτοί που καλλιέργησαν τη ρουσφετολογία, το «βόλεμα» και τον παραγοντισμό, αυτοί που προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να ευνουχίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα συνέχισαν ακριβώς στον ίδιο δρόμο:

  • Κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πείσουν ότι δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Για να σπείρουν την αμφιβολία, την απογοήτευση, την απάθεια. Τους θυμάστε πώς μιλούσαν στην αρχή του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση; Πώς προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε; Ποτέ δεν υποστήριξαν την αποχή από την εφαρμογή του νόμου. Ποτέ δεν πίστεψαν -δεν ήθελαν- τη Νίκη στον Αγώνα κατά της αξιολόγησης!
  • Οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς στην ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ που εκφράζονται από το ΜΕΤΑ, ήταν οι δυνάμεις εκείνες που σχεδίασαν και πρότειναν την αποχή από την αξιολόγηση, που πάλεψαν για να παρθούν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, που πίστεψαν σ`αυτή τη Νίκη. Αντιθέτως, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, επικαλούνταν το νόμιμο ή όχι της αποχής!

Ενωμένοι τα καταφέραμε! ..όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει και να μας πείσει ότι η υποταγή και η ρουφιανιά είναι καθήκον και πίστεψε ότι θα μας αναγκάσει να εφαρμόσουμε το νόμο 4250/2014 για την αξιολόγηση, τότε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ σηκώσαμε ψηλά το κεφάλι και διεκδικήσαμε την αξιοπρέπειά μας. Απεργήσαμε μαζικά και απείχαμε από την εφαρμογή του νόμου-σφαγείο. Ο νόμος καταργήθηκε στην πράξη και κανείς δεν πέρασε πειθαρχικό!

Ήταν μια μεγάλη Νίκη! Η Νίκη κατά της Αξιολόγησης θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον, για το πώς οργανώνουμε νικηφόρους αγώνες.

          Τα συνδικάτα είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Είναι, νομίζουμε, κάτι παραπάνω από προφανές:

Την ΠΟΕΔΗΝ που συσπειρώνει στις τάξεις της ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς, τη χρειαζόμαστε. ΔΕΝ χρειαζόμαστε, όμως, αυτήν τη συνδικαλιστική ηγεσία. Η αλλαγή των συσχετισμών στην ΠΟΕΔΗΝ, είναι όρος και προϋπόθεση για να αλλάξει κατεύθυνση το υγειονομικό κίνημα, ώστε να παίξει το ρόλο του σαν υπερασπιστής των συμφερόντων ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο ΕΣΥ.
Με αλληλεγγύη, ενότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε να κάνουμε την ΠΟΕΔΗΝ εργαλείο πάλης και αγώνα, αφήνοντας πίσω τις πρακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γιατί, το όραμα μιας άλλης κοινωνίας με δικαιοσύνη, σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή αμοιβή, ασφάλιση, σύνταξη, δωρεάν υγεία και παιδεία, δωρεάν ρεύμα και νερό, με ελευθερία και δημοκρατία, μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την αποφασιστική στάση και το διαρκή αγώνα όλων των εργαζομένων.


Ψηφίζουμε-στηρίζουμε

Ενωτική Κίνηση 
  Εργαζομένων Λαϊκού

Αναγνωστοπούλου Αρτεμις   Νοσηλεύτρια (Προϊσταμένη Μ.Μ.Ν.)

Αναγνωστοπούλου Χρυσούλα    Νοσηλεύτρια (συντονίστρια μεταμοσχεύσεων)

Ανδρέου Δημήτρης   Τραυματιοφορέας (χειρουργεία)

Βερναδάκης Σπύρος  Γιατρός (Μ.Μ.Ν.)

Γερογιάννη Βαρβάρα  Νοσηλεύτρια (χειρουργεία)

Γιαννακίδου Άννα   Νοσηλεύτρια (Μ.Μ.Ν.)

Γκόνη Ελένη   Ακτινοφυσικός

Ηλιάσκου Πετρούλα   Νοσηλεύτρια (Νεφρολογική)

Θανόπουλος Χρήστος   Χειριστής - Εμφανιστής

Κεσκιλίδης Χρήστος Τεχνολόγος ακτιν-ραδιολογίας

Κολιγιάννη Νικολέτα   Νοσηλεύτρια (Σεβαστουπόλεως)

Μακρής Ανδρέας  Τραυματιοφορέας

Μιχαήλ Χρήστος  Τεχνικός

Μπάρλας Αλέξανδρος   Γιατρός (Μ.Μ.Ν.)

Μπόκος Ιωάννης  Γιατρός (Μ.Μ.Ν.)

Μπόρα Δήμητρα   Νοσηλεύτρια (Μ.Ε.Θ.)

Μπουγά Γεωργία  Νοσηλεύτρια (Β.χειρουργική)

Παλουμπή Χαρά  Γιατρός (Αναισθησιολόγος)

Παππά Σοφία  Σαβανώτρια

Πετράκη Δήμητρα  Νοσηλεύτρια (Μ.Ε.Θ.)

Σακελλαροπούλου Άννα  Νοσηλεύτρια (Ακτινολογικό)

Ταμπάκης Φίλιππος   Νοσηλευτής (Ε. Ιατρεία)

Χριστοφίλου Ευσταθία   Νοσηλεύτρια (προϊσταμένη Μ.Ε.Θ.)



Δώσε διέξοδο στην οργή σου...

ψήφισε την Ενωτική Κίνηση

*Ψηφίζουμε με το βιβλιάριο υγείας