Σελίδες

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Για ένα κρεβάτι εντατικής !


Πόσοι Έλληνες πεθαίνουν κάθε χρόνο για ένα κρεβάτι εντατικής; 
Τι αποκάλυψαν οι γιατροί.
Θύματα στο βωμό των μνημονίων και της έλλειψης κονδυλίων πέφτουν κάθε χρόνο εκατοντάδες Έλληνες ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι εντατικής για να σωθούν. 

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια και μέχρι στιγμής παρά τις όποιες δεσμεύσεις λύση δεν έχει δοθεί. 
Πολύτιμα κρεβάτια εντατικής παραμένουν κλειστά εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Συνέπεια είναι να χάνονται ζωές και τα πανάκριβα μηχανήματα που αποτελούν τον εξοπλισμό των κρεβατιών να παλιώνουν χωρίς καν να έχουν χρησιμοποιηθεί. 

Για άλλη μια φορά 150 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι κλειστά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων πως όλα θα ανοίξουν άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα.
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων του Συλλόγου παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, θα πρέπει άμεσα να στελεχωθούν οι υπάρχουσες 150 κλίνες ΜΕΘ, «ώστε να μην χάνονται άδικα 2.000 συνάνθρωποί μας από τους 4.000 ασθενείς που θα μπορούσαν να νοσηλευτούν».

Και αποτελεί …κοινό μυστικό για τους υπευθύνους του συστήματος Υγείας πως άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δε βρίσκουν κρεβάτι εντατικής. 

Άλλωστε καθημερινά στη λίστα αναμονής βρίσκονται από 30 έως 40 άτομα και οι γιατροί αναγκάζονται να γίνονται …Θεοί και να σώζουν είτε τους νεότερους είτε όποιους είναι πιο βαριά. 

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι συχνά πυκνά για να μπει ειδικά νέος άνθρωπος στην εντατική, αναμένει να πάρει εξιτήριο κάποιος μεγαλύτερος στην ηλικία, μήπως και σωθεί…

Ακόμη και οι υπεύθυνοι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων προτρέπουν τους ίδιους τους συγγενείς των ασθενών να βρουν κρεβάτι εντατικής βάζοντας …μέσον. 
Φαινόμενο που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα όπου η ζωή μετριέται με το αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη ή αν μπορείς να πιέσεις περισσότερο για ένα κρεβάτι που θα σου σώσει τη ζωή…
πηγή:healthreport.gr