Σελίδες

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Στρατούλης: Για εμάς δεν υπάρχει το «email Χαρδούβελη»


skourletis-stratoulis«Ό,τι περιλαμβάνεται στο e-mail Χαρδούβελη προς την τρόικα και αφορούν στο ασφαλιστικό, τα όρια ηλικίας, τους παλαιούς ασφαλισμένους και μειώσεις συντάξεων, για μας δεν υπάρχουν» σημείωσε από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.
Ο Δ. Στρατούλης πρόσθεσε ότι θα καταργηθούν οι ρυθμίσεις των μνημονίων που μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, η ρήτρα θανάτου και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις ενώ θα επανεξετασθεί ο μαθηματικός τύπος για την απονομή του εφάπαξ, «ώστε να μην καταστεί απλό βοήθημα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεσμεύτηκε επίσης, για επαναφορά της σύνταξης των 300 ευρώ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τους ομογενείς και την σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων, την οποία συνέδεσε «με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας».
Επίσης, έκανε γνωστό ότι τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναλαμβάνει ο Γιώργος Ρωμανιάς.
Επίσης, εξήγγειλε νέες προσλήψεις κυρίως για τα τμήματα παροχών των ασφαλιστικών φορέων, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), «ώστε να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις και να μην παγιδεύονται χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες». Ο Δ. Στρατούλης δεσμεύτηκε επίσης και για την επαναπρόσληψη του προσωπικού του υπουργείου που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Βρούτση για την ενημέρωση και την πληρότητα των φακέλων που παρέδωσε και σημείωσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις οι οποίες όμως ουδέποτε έλαβαν προσωπικό χαρακτήρα.
Αναφερόμενος στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου, όπως το «Ήλιος», το «Άτλας» και το «Εργάνη», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι θα διατηρηθούν και θα εξελιχθούν, εφόσον διευκολύνουν το έργο των υπηρεσιών και τους ασφαλισμένους.