Σελίδες

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η εξαπάτηση Σαμαρά για μισθούς, κοινωνικές δαπάνες του κράτους.

samaras-pinokio «Μαγική εικόνα» για την οικονομία προσπαθεί να παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει επικοινωνιακά τους εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους, ώστε να καρπωθεί την ψήφο τους.
Το ΓΛΚ δημοσιοποίησε εκτέλεση ενός «μαγειρεμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος 3,7 δισ. ευρώ, το οποίο όμως απέχει παρασάγγας από την οικτρή δημοσιονομική πραγματικότητα των μνημονιακών πολιτικών.
Με τη σειρά του, το οικονομικό επιτελείο της απερχόμενης συγκυβέρνησης εμφάνισε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα στα 4,4 δισ. ευρώ, μια «μαγική εικόνα», όμως, καθώς προέρχεται από «πάγωμα» επιστροφής φόρων και από περικοπές κονδυλίων κεντρικής διοίκησης, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία· και για να μην ξεχνιόμαστε, περικοπές που πρόκειται να συνεχίσει, στην περίπτωση που επανεκλεγεί, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στο «email Χαρδούβελη».

Τα στοιχεία του ΓΛΚ δείχνουν για τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς την ακόλουθη «μαγική εικόνα»:
- «Τσεκούρι» 6,4 δισ. ευρώ (6.380 εκατ. ευρώ) έπεσε στις δαπάνες της κεντρικής διοίκησης. Μειώθηκαν από 55.458 εκατ. ευρώ σε 49.072 εκατ. ευρώ. Από τις δαπάνες αυτές, οι αμοιβές προσωπικού (μισθοί και ασφαλιστικές εισφορές) μειώθηκαν από 8.348 εκατ. ευρώ σε 8.199 εκατ. ευρώ.
- Οι καταβληθείσες τρέχουσες μεταβιβάσεις προς ταμεία κοινωνικής ασφάλισης περικόπηκαν από 14.806 εκατ. ευρώ σε 11.513 εκατ. ευρώ.
- Οι μεταβιβάσεις προς νοσοκομεία περικόπηκαν από 4.738 εκατ. ευρώ σε 3.600 εκατ. ευρώ.
- Οι μεταβιβάσεις προς Τοπική Αυτοδιοίκηση μειώθηκαν από 3.671 εκατ. ευρώ σε 3.088 εκατ. ευρώ.
Με πληροφορίες από avgi.gr