Σελίδες

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Στάση εργασίας (11 π.μ έως 15 μ.μ), την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Αγ.Θωμά 17, Γουδή         Τηλ.2132061086


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Τετάρτη 15 Μάρτη 2017

11.00 πμ - 3.00 μμ

Προσυγκέντρωση στις 11.00 στην πύλη του Νοσοκομείου & πορεία στην Πλατεία Μαβίλη


·       Κυβέρνηση, Τρόικα, Ε.Ε βλάπτουν σοβαρά τη Δημόσια Υγεία
·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
·       Όχι στον Εργασιακό Μεσαίωνα
·       Λεφτά για την Υγεία και όχι για το κεφάλαιο και τους τοκογλύφους δανειστές
·       Δωρεάν Υγεία για Όλο το Λαό

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων
Δείτε στη συνέχεια την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών


Τα μνημόνια διαλύουν τη δημόσια  Υγεία
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους, οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες
meta-ygeionomikon-deth2016 Η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων-μνημονιακών πολιτικών και από τη σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) με σκληρά μέτρα περικοπής των κοινωνικών δαπανών και  των συντάξεων, με τη φορολογική επιδρομή και την  εκποίηση του δημόσιου πλούτου, πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα, οι μισθοί εξανεμίζονται με τις αυξήσεις στις εισφορές και τα νέα φορολογικά βάρη, η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση του λαού δεν «έχουν πάτο». Ο εφιάλτης της ανεργίας, η απλήρωτη και ελαστική εργασία, οι μισθοί πείνας και  η εργασιακή ανασφάλεια έχουν «χτυπήσει» κάθε λαϊκή Οικογένεια.
Τα «παράλληλα φιλολαϊκά προγράμματα» μέσα στα μνημόνια και οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, καταλήγουν σε μνημόνια διαρκείας.
Η σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύει καθημερινά ότι τα μνημόνια ή τα εφαρμόζεις ή τα καταργείς. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
Η κυβέρνηση, με την εφαρμογή της αξιολόγησης δομών, προσωπικού και της στοχοθεσίας, θα οδηγήσει σε συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα, ενώ ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος θα συνεχίσει να συρρικνώνεται και να υποβαθμίζεται με παράλληλη γιγάντωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και την εμπορευματοποίηση.
Ο χώρος της Υγείας δεν εξαιρείται από τη μνημονιακή επέλαση. Η υποβάθμιση του Δημόσιου συστήματος υγείας συνεχίζεται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματόδηση έχουν οδηγήσει πολλές δομές σε συρρίκνωση.  Ταυτόχρονα η κυβέρνηση με την πρόταση για τους νέους Οργανισμούς των Νοσοκομείων ανοίγει το δρόμο για νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις μονάδων υγείας και υπηρεσιών. Στην πρόταση του υπουργείου, προβλέπονται ακόμα και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας όμορων νομών.
Εξ` άλλου ο ίδιος ο γ.γ. του υπουργείου σε συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ, αναρωτήθηκε αν χρειάζεται Νοσοκομείο η Λευκάδα!
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προσπαθεί με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα να δημιουργήσει μία εικόνα ανάτασης. Όμως, η ζοφερή πραγματικότητα τη διαψεύδει αμείλικτα:
Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ οι δομές που έχουν απομείνει είτε υπολειτουργούν είτε οδηγούνται σε λουκέτο. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες είτε αναγκαστικά να προσφεύγουν στα νοσοκομεία, να υφίστανται ώρες ταλαιπωρίας και να εντατικοποιείται περαιτέρω η δουλειά μας είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους και να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος κερδοσκοπεί εκμεταλλευόμενος το κενό.
Τα νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, τη στιγμή μάλιστα που αυτές είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Η χρηματοδότηση για το 2017 είναι ίδια με το 2016.
Εξακολουθούν να υπάρχουν κλειστά κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ το φαινόμενο των νοσηλευομένων σε ράντζα παρουσιάζεται σε αρκετές κλινικές. Καθημερινά υπάρχουν ελλείψεις υλικών.
Η έλλειψη προσωπικού συνεχίζεται αλλά μαζί της γιγαντώνεται και η φαρσοκωμωδία με τις εξαγγελίες προσλήψεων από την κυβέρνηση. Ακόμα και οι ελάχιστοι που έχουν φτάσει στα νοσοκομεία, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες και σίγουρα δεν αποτελούν τον αριθμό αυτό που διασφαλίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων και τη χωρίς προβλήματα ασφαλή και πλήρη νοσηλεία των πολιτών.
Η κυβέρνηση βαφτίζει προσλήψεις τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό προσωπικό, ΚΕΕΛΠΝΟ, μπλοκάκια, προγράμματα ΟΑΕΔ). Ταυτόχρονα με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) θα οδηγήσει έναν αριθμό ήδη εργαζομένων στην απόλυση, οριστικοποιώντας ταυτόχρονα τον εργασιακό μεσαίωνα στα νοσοκομεία και την ανακύκλωση της ανεργίας, αφού και οι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις θα απολυθούν μετά τις 31-12-2018.
Η κυβέρνηση δεν συστήνει οργανικές θέσεις για τη σίτιση-φύλαξη και καθαριότητα των Νοσοκομείων ώστε αυτές οι υπηρεσίες να επανέλθουν στο Δημόσιο. «Δεν χρειάζονται δημόσιοι υπάλληλοι γι` αυτές τις υπηρεσίες» λέει ο υπουργός Υγείας και ξεκαθαρίζει την πρόθεση της Κυβέρνησης να δοθούν οι υποστηρικτικές υπηρεσίες σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, δηλ. σε εργολάβους με άλλο όνομα.
Η αντίσταση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη μνημονική βαρβαρότητα που έχει στόχο την κατάργηση των εργασιακών  και κοινωνικών δικαιωμάτων τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα, πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί τους εργαζόμενους στην υγεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, συμμετέχοντας στη ζωή και τη δράση των πρωτοβάθμιων Σωματείων, στηρίζοντας  και πλαισιώνοντας στους χώρους δουλειάς, ενωτικές αγωνιστικές κινήσεις που δεν συμβιβάζονται με τις νεοφιλελεύθερες-μνημονιακές πολιτικές.
Διεκδικούμε:
–Δημόσια-δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
– Να μην κλείσει καμιά μονάδα υγείας, καμία κλινική, κανένα κέντρο υγείας. Να ανοίξουν και να στελεχωθούν οι δομές πρωτοβάθμιας και τα Νοσοκομεία που έκλεισαν.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι υπάρχουσες δομές.
– Αύξηση της χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων.
– Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
– Αύξηση της αποζημίωσης για νυχτερινά – αργίες – υπερωρίες. Σταδιακή αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών, επαναφορά των δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
– Όχι στη νομιμοποίηση – διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία (μπλοκάκια, κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα, σίτιση κ.λπ.).
– Επανασύσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις θέσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην στάση εργασίας (11πμ-3μμ ) και στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 15 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μαβίλη.


meta-ygeionomikon-deth2016