Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τί γίνεται με την τροπολογία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους;


Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας έδωσε στην ΠΟΕΔΗΝ το σχέδιο τροπολογίας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των εργολαβικών εργαζόμενων. Το σχέδιο αυτό κάνει μια προσπάθεια να περιορίσει τις απολύσεις ήδη εργαζομένων (δείτε ΕΔΩ). 
 Η δέσμευση του υπουργού υγείας Ανδρ. Ξανθού ήταν ότι η τροπολογία θα προστεθεί και θα ψηφιστεί με το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία. Όμως το νομοσχέδιο συζητείται εδώ και δύο εβδομάδες στη Βουλή, αύριο Πέμπτη 16/3 ψηφίζεται από την ολομέλεια, έχουν προστεθεί 10 τροπολογίες και η τροπολογία για τον τρόπο πρόσληψης των εργαζόμενων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση των Νοσοκομείων δεν έχει κατατεθεί.

Μπορεί να θεωρούμε ότι η τροπολογία δεν λύνει πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και η μόνη δίκαιη και πλήρης λύση είναι οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Όμως έστω και αυτή η τροπολογία σε αυτή τη μορφή δίνει τη δυνατότητα στους περισσότερους νυν εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς να ελπίζουν ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους άμεσα. Γι΄αυτό και η ηγεσία του υπουργείου υγείας πρέπει να σταθεί συνεπής απέναντι σε αυτούς του χιλιάδες εργαζόμενους και να τηρήσει τη δέσμευσή της καταθέτοντας προς ψήφιση την τροπολογία μέχρι αύριο Πέμπτη που ολοκληρώνεται η συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία.

Aναδημοσίευση από: http://ygeionomikoi.gr