Σελίδες

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δεν μας αξίζει.

Είπαν «όλοι μαζί τα φάγαμε». «Το μνημόνιο είναι ευλογία». Ότι είναι «μνημονιακότεροι του Τόμσεν». Πως κόβουν μισθούς και συντάξεις αλλά «συμπονούν» και  «συμπάσχουν». Ότι δεν πειράζει το 24% του  ΦΠΑ στα μακαρόνια καθότι υπάρχουν και τα γεμιστά.
    Τώρα, ως δικαιολογία για τις νέες μειώσεις  συντάξεων, ακούσαμε κι αυτό: Το κράτος,  εφόσον είναι σοβαρό – έτσι είπε ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος – θα βουτάει από τον παππού το κατοστάρικο που δίνει στον εγγονό του.  Ακολούθως το κράτος θα παραδίνει το κατοστάρικο στον εργοδότη. 
 
Αποτέλεσμα: Αντί ο εγγονός να τρέχει για φραπέ και για τάβλι με το χαρτζιλίκι από τον παπού (τέτοιος τεμπελχανάς και κοπρίτης ο νέος), θα πηγαίνει για δουλειά για την οποία θα πληρώνεται με τα 100 ευρώ που το «σοβαρό» κράτος θα έχει βουτήξει από τον παππού! Τόμπολα!
    Το χειρότερο: Ο λεκτικός κυνισμός συνιστά έκφραση του ήδη εφαρμοσμένου κανιβαλισμού. Το μοντέλο Καμμένου ήδη εφαρμόζεται!  Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας που αποκάλυψε η Real News, ήδη αυτή τη στιγμή 126.956 άνθρωποι στη χώρα μας – άνθρωποι που είναι εγγόνια και παιδιά μας, αδέρφια και γονείς μας – «ζουν» με μισθό 100 ευρώ το μήνα!
    Απ’ όπου, δηλαδή, και να το κοιτάξει κανείς, το συμπέρασμα είναι ένα: 
Αυτό που συμβαίνει και που ντροπιαστικά ανεχόμαστε να υφιστάμεθα από όλες τις μερίδες του μνημονιακού φάσματος, δεν μας αξίζει. Ούτε στα παιδιά μας. Ούτε στους γέροντές μας.  

Πηγή: Εφημερίδα Real News 23/4/2017 (από τον Νίκο Μπογιόπουλο)