Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Tι θα κάναμε χωρίς κλέφτες;


«Χρηματοδοτήσαμε τα νοσοκομεία από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, σε περίπτωση που τα μηχανήματα δεν βρισκόντουσαν. Τα λεφτά αυτά πήραμε την απόφαση να μείνουν, συμπληρώνοντας τους προϋπολογισμούς τους».
Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον κ. Πολάκη και έγινε στη φιέστα που οργάνωσε στη ΓΑΔΑ, για να παραλάβει επίσημα τα μηχανήματα που είχε αφαιρέσει η κολομβιανή σπείρα το Μάιο.
Η οργάνωση διάφορων «ειδικών εκδηλώσεων» από κάθε λογής παράγοντες του κοινωνικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού, πολιτικού βίου, προκειμένου να προβληθούν στα ΜΜΕ αλλά και να κατευθύνουν ή να χειραγωγήσουν, είναι παλιά πρακτική που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και οδηγεί σε πάσης φύσεως συνειρμούς. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μειδιούν (τουλάχιστον) με τέτοιες φτηνές φιέστες, οι οποίες -συν τοις άλλοις- βάζουν στο επίκεντρο τον πρωταγωνιστή παράγοντα και αφήνουν στη σκιά όσους πραγματικά συνέβαλαν στην εξιχνίαση της κλοπής και την επιστροφή των κλεμμένων.

Προξενεί εντύπωση πόσο γρήγορα ο «αντισυμβατικός» κ. Αναπληρωτής Υπουργός εξοικειώθηκε με επικοινωνιακές πρακτικές του παλαιού πολιτικού συστήματος. Δικαίωμά του όμως, δε μας πέφτει λόγος. Από την άλλη, δεν μπορούμε παρά να θέσουμε κάποια ερωτήματα που εύλογα γεννήθηκαν:
– Αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος δίνει, στα νοσοκομεία υπάρχουν πλεονάσματα, ποιος ο λόγος να πανηγυρίζει που «τα λεφτά θα μείνουν στα νοσοκομεία για να συμπληρώσουν τους προϋπολογισμούς τους»;   Συμπλήρωμα χρειάζονται τα ελλείμματα, θαρρούμε.
– Δεν είναι λίγο παράξενο, υπουργός υγείας (έστω αναπληρωτής) να πρωταγωνιστεί στην παρουσίαση μιας επιτυχίας της αστυνομίας και της Ιντερπόλ; Εκτός εάν άλλαξε πόστο και δεν το μάθαμε!
– Για την ταμπακέρα που αναδείχτηκε από την υπόθεση των κλοπών, δηλ. την ουσιαστική έλλειψη φύλαξης του πολύτιμου εξοπλισμού των νοσοκομείων, θα μιλήσει κάποια στιγμή ο κ. Πολάκης; Ή θα κρυφτεί για μια ακόμη φορά μεταξύ ατομικών συμβάσεων και εργολάβων που όλο φεύγουν αλλά μένουν;
Υ/Γ: Θα είμαστε άραγε υπερβολικοί εάν αναρωτηθούμε, παραφράζοντας τον Αλεξανδρινό, τι θα κάναμε χωρίς κλέφτες;