Σελίδες

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

...και ποιός θα πληρώσει για να μπώ στη ΜΕΘ;

Μήπως ήταν μια φούσκα το αμερικάνικο όνειρο; | Fortunegreece.com O αναισθησιολόγος Ντέρικ Σμιθ έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο τους ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Δυστυχώς έχει πει το τελευταίο αντίο σε αρκετούς ανθρώπους που έχασαν την μάχη με κάποια ασθένεια, ωστόσο ο ίδιος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα πρωτόγνωρη και σκληρή πραγματικότητα εξαιτίας του κοροναϊού.  
Σε μια συγκλονιστική ανάρτησή του, αποκάλυψε τα τραγικά τελευταία λόγια ενός ασθενούς λίγο πριν πεθάνει.
Αυτός ο ασθενής  είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, έπρεπε να μπει στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί με αναπνευστήρα κι όμως η βασική ανησυχία του ήταν το ποιος θα πληρώσει το κόστος για τη μονάδα.

«Καλέσαμε τη σύζυγό του ώστε να τον μεταπείσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία ίσως να αναρρώσει, ωστόσο τελικά ο άνδρας δεν τα κατάφερε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο αναισθησιολόγος.

*«Ποιος θα πληρώσει γι ‘αυτό;» ρώτησε ο ασθενής με κορωνοϊό τον Σμιθ την ώρα που πάσχιζε να αναπνεύσει.
«Ήταν τα τελευταία του  λόγια και δεν θα ξεχάσω ποτέ»  είπε ο γιατρός στο CNN.
 «Αυτό που συνέβη ήταν μακράν το χειρότερο πράγμα που έχω ζήσει στα 12 χρόνια συλλογικής φροντίδας και εργασίας μου. Αυτή η χώρα είναι αληθινά μια αποτυχημένη πολιτεία και αυτό που συνέβη το αποδεικνύει από πρώτο χέρι», σχολίασε ο Ντέρικ Σμιθ τονίζοντας πόσο απαράδεκτο είναι ένας ασθενής να σκέφτεται τα οικονομικά όταν βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση επειδή δεν μπορεί να έχει το αγαθό της δωρεάν νοσηλείας.

* περιμένουμε την απάντηση από τους:
  • λάτρεις του Αμερικάνικου ονείρου.
  • από τους υποστηρικτές του νεοφιλελεύθερου δόγματος
  • από τους υπέρμαχους των ιδιωτικοποιήσεων και της ελεύθερης αγοράς που με το αόρατο χέρι της ρυθμίζει τα πάντα
  • από αυτούς που ψελλίζουν: "όλα ιδιωτικά,  για να έχουμε την ελευθερία της επιλογής"
  • από αυτούς που ηδονίζονται στην ιδέα να δούν Νοσοκομεία να γκρεμίζονται

 

“Who’s going to pay for it?”
Last words I’ll never forget // the response my patient gasped out (between labored breaths) to me and my team, after we explained that he needed to be intubated and placed on a ventilator. We then called his wife to have him speak to her for what was likely his last opportunity, as many patients do not recover once tubed.
This situation is by far the worst thing I’ve witnessed in my collective 12 years of critical care & anesthesia. Next-level heartbreak = having to hear a dying patient use his last words to worry about healthcare finances.
This country is truly a failed state, and it’s so sickening to witness firsthand, more blatantly than ever.
“As COVID-19 spreads around the world, now impacting over 700,000 people in 194 countries and territories, there is a clear difference in how well various countries are containing the pandemic. Those countries that have universal, publicly financed health care systems are better able to coordinate their responses and care for those who are ill. They have been the fastest to slow the spread of the virus.”
https://truthout.org/…/the-uss-wave-of-hospital-closures-l…/
EDIT: thank you for the overwhelming support/friend requests. I can best be reached or added via Derrick Smith, CRNA.
" Ποιος θα πληρώσει γι ' αυτό?"
Τελευταίες λέξεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ // την απάντηση που ο ασθενής μου (ανάμεσα σε μένα και την ομάδα μου εξηγήσαμε ότι έπρεπε να είναι διασωληνωμένος και να τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα. Στη συνέχεια καλέσαμε τη σύζυγό του να τον βάλουμε να της μιλήσει για την τελευταία του ευκαιρία, καθώς πολλοί ασθενείς δεν αναρρώνουν μόλις σωληνώσουν.
Αυτή η κατάσταση είναι μακράν το χειρότερο πράγμα που έχω δει στη συλλογική μου 12 χρόνια κριτικής φροντίδας & αναισθησίας. Επόμενο επίπεδο σπαραγμός = πρέπει να ακούσει έναν ασθενή να χρησιμοποιεί τις τελευταίες του λέξεις για να ανησυχεί για τα οικονομικά της υγειονομικής περίθαλ
Αυτή η χώρα είναι πραγματικά ένα αποτυχημένο κράτος, και είναι τόσο αηδιαστικό να είσαι μάρτυρας από πρώτο χέρι, πιο απαίσια από ποτέ.
" Καθώς το COVID-19 εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, επηρεάζει τώρα πάνω από 700,000 ανθρώπους σε 194 χώρες και εδάφη, υπάρχει σαφής διαφορά στο πόσο καλά περιέχουν διάφορες χώρες την πανδημία. Οι χώρες που διαθέτουν καθολικά, χρηματοδοτούμενα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης είναι καλύτερα σε θέση να συντονίσουν τις απαντήσεις τους και να φροντίζουν όσους είναι άρρωστοι. Ήταν οι πιο γρήγοροι για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού."

πληροφορίες από:  in.gr