Σελίδες

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Σε αντιπαράθεση για τον Ρωμανό μετατράπηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης ΛαφαζάνηςΣτο επίκεντρο έντονων λεκτικών διαξιφισμών μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη Βουλή η υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2015.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για κάποια σκοτεινά κέντρα που αναζητούν την ανωμαλία και θέλουν τον 21χρονο νεαρό Νίκο Ρωμανό νεκρό. Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση «πελώρια ευθύνη» και την κάλεσε «να αναλάβει άμεσα αποτελεσματική πολιτική πρωτοβουλία σε ένα νεαρό κατάδικο που ζητά εκπαιδευτική άδεια».

«Ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Είναι ποινικός εγκληματίας που δεν έχει δείξει μεταμέλεια. Υπαίτιοι θα είναι αυτοί που του φουσκώνουν τα μυαλά να πάθει τίποτα ο Νίκος Ρωμανός και αυτοί που τον εξωθούν», ήταν η απάντηση του Άδ. Γεωργιάδη.
Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απίστευτα αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι τα κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους, ενώ επανέλαβε ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν καταδικάστηκε γιατί είναι ένας ιδεολόγος επαναστάτης αλλά για μια κολάσιμη ποινική πράξη που διέπραξε.
«Θα τον οδηγήσετε στον θάνατο ή θα πείτε το ρητό “το κράτος δεν εκβιάζεται”. Έλεος, αυτό να το πείτε στη τρόικα και όχι στον Ρωμανό», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης ζητώντας ταυτόχρονα και από το ΠΑΣΟΚ «να πάρει πρωτοβουλία και να μην κρύβεται πίσω από μια απλώς φραστική παρέμβαση».
Η έντονη αντιπαράθεση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προκλητικές δηλώσεις Παπακώστα για τον Ρωμανό

Η Κατερίνα Παπακώστα ξεκίνησε αναφερόμενη στο «εξαιρετικά βαρύ πολιτικό κλίμα που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αταλάντευτη στάση του να υπονομεύει και να απαξιώνει το Κοινοβούλιο, ρίχνοντας σκιές σε βουλευτές και απευθυνόμενος με χαρακτηρισμούς άλλης εποχής σε εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού». 
«Ο Ρωμανός υποφέρει από τις πιέσεις που του ασκούνται να παίξει ρόλους που δεν του αναλογούν. Δεν είναι άσκηση πολιτικής αυτή πάνω στις πλάτες παιδιών» πρόσθεσε η υφυπουργός Υγείας. 
«Η μεγαλύτερη επένδυση γι' αυτή τη χώρα είναι η επένδυση στην ομαλότητα και τη σταθερότητα, και όχι στην ανασφάλεια και την αποσταθεροποίηση», κατέληξε η ίδια.
 
 

ΠΗΓΗ:efsyn.gr