Σελίδες

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Νέες επιτυχίες του ΜΕΤΑ Υγειονομικών σε "ΕΛΠΙΣ" και "ΛΑΪΚΟ" !

  Νέες επιτυχίες κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ Υγειονομικών, στις εκλογές που γίνονται στα Σωματεία των Νοσοκομείων.  
Μετά τις μεγάλες επιτυχίες σε «Μεταξά» και «Ασκληπιείο» σειρά είχε το Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου επικράτησαν και κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία, και το Νοσοκομείο «Λαϊκό», όπου ήταν η μοναδική δύναμη που αύξησε  τις ψήφους της και τις έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου.
Αναλυτικότερα:


«Ελπίς»
Η Ενωτική Συμπαράταξη Εργαζομένων ΕΛΠΙΣ με 152 ψήφους πήρε την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο διοικητικό συμβούλιο, κερδίζοντας τις 5 από τις 9 έδρες (στις προηγούμενες εκλογές ήταν δεύτερη δεύτερη δύναμη με 3).
Ακολούθησε η ΔΑΚΕ, με 64 ψήφους, η οποία χάνοντας πάνω από τη μισή της εκλογική δύναμη, κέρδισε 2 έδρες (έναντι 4). Να σημειωθεί πως η ΔΑΚΕ «πλήρωσε» την αδράνεια και τη δυσλειτουργία που είχε «επιβάλλει» στο Σωματείο.
Κατά τ' άλλα, τρίτη δύναμη αναδείχθηκε το ΠΑΜΕ, με 42 ψήφους, πήρε επίσης 2 έδρες (έναντι 1), ενώ η ΠΑΣΚΕ δε συμμετείχε στις εκλογές, αφού συγκρότησε ψηφοδέλτιο. 
«Λαϊκό»
Το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης ΛΑΪΚΟΥ, αν και ήρθε δεύτερο, ωστόσο, μπορεί να μιλήσει κανείς για μεγάλη επιτυχία: και αυτό διότι αύξησε το ποσοστό της κατά 50%, την ώρα που υπήρξε μειωμένη συμμετοχή (λόγω συνταξιοδοτήσεων) στις εκλογές, σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Έτσι, με 222  ψήφους και ποσοστό 34%  (έναντι 172) και ποσοστού 23%, πήρε 3 έδρες (από 2).
Το ψηφοδέλτιο του Αντωνόπουλου, που από το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίστηκε με νέο σχήμα ως ανεξάρτητος, πήρε την πρωτιά με μικρή πρώση στα ποσοστά του,  πήρε 330 ψήφους ποσοστό 51% (ένταντι 406) και ποσοστού 55% ενώ κέδρισε 5 έδρες (όσες και στις προηγούμενες εκλογές).
Καταποντισμός σημειώθηκε και στην πλευρά της ΔΑΚΕ, η οποία με 43 ψήφους (έναντι 130) έχασε τη 1 έδρα που είχε στο προηγούμενο ΔΣ. Στο νήμα κέρδισε την έδρα το ΠΑΜΕ, με 44 ψήφους και ποσοστό 6% (έναντι 49 και ποσοστό 6%).
Η ΠΑΣΚΕ και εδώ δεν συγκρότησε ψηφοδέλτιο. 
Οι επιτυχίες του ΜΕΤΑ Υγειονομικών δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν τα ενωτικά ψηφοδέλτια που συγκροτεί ενώ την ίδια ώρα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έχει την πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ καταρρέει 
Πηγή: ygeionomikoi.gr