Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Από σήμερα, Παρασκευή, ο οικονομικός «γολγοθάς» για 6,5 εκατ. φορολογουμένους!

Με ένα βαρύ φορτίο φόρων 1,2 δισ. ευρώ και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ καθ' οδόν φεύγει ο Ιούλιος στοιχειώνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό εκατομμυρίων φορολογουμένων.
Η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος έως σήμερα,  Παρασκευή, σηματοδοτεί την έναρξη ενός αγώνα δρόμου για 6,5 εκατομμύρια φορολογουμένους, οι οποίοι σταδιακά έως το τέλος του έτους καλούνται να συνδράμουν τα έσοδα του προϋπολογισμού με 29 δισ. ευρώ, φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλους επιτηδεύματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, φόρου πολυτελούς διαβίωσης, τελών κυκλοφορίας οχημάτων και μιας πλειάδας έμμεσων φόρων οι οποίοι αυξήθηκαν ή καθιερώθηκαν τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα πάντως με την ΠΟΕ-ΔΟΥ η «λυπητερή» μέχρι το τέλος του χρόνου ανέρχεται στα 30 δισ. ευρώ.
Το πρώτο σοκ έχει έρθει ήδη με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και τώρα έχει φθάσει η ώρα της πληρωμής.
Ο πρώτος λογαριασμός των 3,647 δισ. ευρώ πρόσθετων φόρων μοιράζεται σε 2.285.901 φορολογουμένους με χρεωστικά εκκαθαριστικά, οι οποίοι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις νόμου έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Η πλειονότητα των φορολογουμένων στρέφεται και φέτος στις τράπεζες, προκειμένου να διευθετήσει την πληρωμή του εκκαθαριστικού σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις δεδομένου ότι η διαδικασία είναι σαφώς απλούστερη σε σχέση με αυτή που έχει καθιερώσει το υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών.
Παράλληλα έως το τέλος του Ιουλίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναμένονται και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περισσότερους από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι στον βαθμό που τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακινήτων 3,3 δισ. ευρώ.
Με πληροφορίες από in.gr, tanea.gr
αναδημοσίευση από:http://ergasianet.gr