Σελίδες

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Tι εισόδημα πρέπει να έχουν οι ανασφάλιστοι για να δικαιούνται δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη!


Με νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας δίνει στη δημοσιότητα τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι ανασφάλιστοι για να δικαιούνται δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη.

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ για ανασφαλιστουςΑπό την 1η Αυγούστου ανασφάλιστοι συμπολίτες μας αλλά και άποροι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη.
Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε μάλιστα σε εγκύκλιό του τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τις δωρεάν υπηρεσίες. 


Η υγειονομική φροντίδα που παρέχεται με το νέο πλαίσιο είναι πλήρης και περιλαμβάνει την νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους.
Ειδικότερα, από 1/8/2016 με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι δικαιούνται μηδενικής συμμετοχής στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Η βάση για την διασφάλιση της μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική αγωγή είναι η διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικώνκριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Δείτε ενδεικτικά τον παρακάτω πίνακα των εισοδηματικών κριτηρίων:
πίνακας ανασφάλιστοι
Οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Λαυρέντης Νεκτάριος (healthview)