Σελίδες

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Μπαίνει «ψαλίδι» στο φοιτητικό επίδομα -Πότε ξεκινούν οι περικοπές.


«Ψαλίδι» στο φοιτητικό επίδομα ετοιμάζονται να βάλουν οι δανειστές. Το Νοέμβριο στο δεύτερο γύρο της τρίτης αξιολόγησης θα κλείσουν οι μεταρρυθμίσεις στα κοινωνικά επιδόματα.
Όμως οι παρεμβάσεις είναι ήδη προσδιορισμένες, με την κυβέρνηση να πρέπει να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές κοινωνικών επιδομάτων από τον ερχόμενο Ιανουάριο, υλοποιώντας έτσι τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.
Σύμφωνα με το in.gr, oι δανειστές έχουν δώσει σαφείς εντολές για περικοπή και αναδιανομή των προνοιακών, αναπηρικών, οικογενειακών επιδομάτων και στεγαστικού – φοιτητικού επιδόματος 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το στεγαστικό επίδομα δίνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το πατρικό σπίτι, δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην πόλη των σπουδών τους και άρα αναγκάζονται να νοικιάζουν κάποιο διαμέρισμα.
Ετησίως είναι 1.000 ευρώ, χορηγείται μόνο για τον ελάχιστο χρόνο σπουδών της σχολής (π.χ. 4 έτη για τη Νομική, 6 έτη για την Ιατρική), εξαρτάται από οικονομικά κριτήρια (οικογενειακό εισόδημα) αλλά και ακαδημαϊκά (από το δεύτερο έτος και μετά, ο φοιτητής πρέπει να έχει εξετασθεί με επιτυχία τουλάχιστον στα μισά μαθήματα).
πηγή: aftodioikisi.gr