Σελίδες

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Το μνημόνιο …«φεύγει», αλλά οι ελεγκτές των δανειστών έρχονται.


Σε 20 μέρες θα φτάσει στην Αθήνα η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στο πλαίσιο της αυστηρής εποπτείας θα ελέγξει αν τηρούνται τα συμφωνημένα και αν προωθούνται οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις από την Ελληνική κυβέρνηση.
Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί που γνωστοποίησε ότι στις 10 Σεπτέμβρη καταφθάνει η αποστολή της «μεταμνημονιακής» εποπτείας.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προαναγγέλλοντας πως τα αντιλαϊκά μέτρα και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις γιατί όπως υποστήριξε: «Εάν σταματήσουν, θα γυρίσουμε πίσω».
O Π. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι «το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει και το τέλος του δρόμου» και ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν. «Το τέλος του προγράμματος δε σημαίνει το τέλος των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε.
Ο ίδιος δίνοντας το εύρος των μέτρων που φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού, υπενθύμισε ότι «στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος εφαρμόστηκαν 350 μεταρρυθμίσεις(!) οι οποίες βελτίωσαν τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας». Δηλαδή την αφαίμαξη του εργαζόμενου λαού για να πληρωθούν οι δανειστές. 
Για την ψηφισμένη μείωση των συντάξεων δήλωσε πως «οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται» και πως σε κάθε περίπτωση, το δημοσιονομικό περιθώριο ή μη της Ελλάδας θα εξεταστεί πλέον στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου με την αξιολόγηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.
πηγή: imerodromos.gr