Σελίδες

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μέρες του '73: Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους φοιτητές στη Νομική - Συγκέντρωση τώρα στα Προπύλαια (ενημέρωση)

 
Στο πνεύμα της Χούντας ο Φορτσάκης κάλεσε τα ΜΑΤ να κάνουν... κατάληψη στη Νομική - Κατά την πρωινή κατασταλτική επίθεσή τραυματίστηκαν δύο φοιτητές στο κεφάλι, ο ένας σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες - Οι φοιτητές πραγματοποίησαν μαζική πορεία στους δρόμους της Αθήνας και καλούν σε νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα
Ενημέρωση φωτογραφίες: @dromografos2@Skar_, @sapienchia  & @makisSinodinos:
20:30 Οι φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στο Πολυτεχνείο βγήκαν από την είσοδο της Τοσίτσα, όπου συγκρότησαν μπλοκ. Αποχωρούν συγκροτημένα προς το σταθμό της Βικτώρια.
Media preview
Media preview
20:20 Υπάρχουν μπλοκ συλλόγων από την πλευρά της Πατησίων, ενώ σε κάθε στενό που οδηγεί στην Στουρνάρη υπάρχουν διμοιρίες ΥΑΤ.
Media preview
20:12 Οι φοιτητές βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ τα ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο που βρίσκεται στην οδό Στουρνάρη. Πολύ ξύλο και εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Media preview
Media preview
Media preview
20:10 Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου. Νέα επίθεση της αστυνομίας με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
20:05 Κλειστές οι πύλες του ΕΜΠ. Διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτραπεί στους φοιτητές να εισέλθουν στο χώρο.
Media preview

 
19:50 Στην Πατησίων βρίσκονται οι διαδηλωτές. Θα ακολουθήσει συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων στο Πολυτεχνείο.

19:39 Η πορεία στρίβει στην Ιπποκράτους, με κατεύθυνση την Πανεπιστημίου.
19:35 Επίθεση της αστυνομίας με δύο κρότου-λάμψης. Δεν παίρνει έκταση το επεισόδιο. 
19:30 Η διαδήλωση συνεχίζεται στην Ακαδημίας, με κατεύθυνση το Πολυτεχνείο.
19:20 Η πορεία κατέβηκε από Πανεπιστημίου, έστριψε στη Σίνα και κατευθύνεται προς την αστυνομοκρατούμενη Νομική



18:40 Στο Σύνταγμα έχει φτάσει η διαδήλωση.
Media preview
 18:20 Η πορεία ανεβαίνει την Σταδίου. Συμμετέχει και το ΜΑΣ. 






Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας 











18:05 Η πορεία στην Πανεπιστημίου
Embedded image permalink
17:55 Ξεκινάει η πορεία.
Media preview

Embedded image permalink


17.50 Στην Πανεπιστημίου έχει βγει ο συγκεντρωμένος κόσμος.
Media preview
17.40 Φωτογραφίες από τα Προπύλαια τώρα.

Media preview
Media preview
17.20 Οι εργαζόμενοι της κόκα-κόλα κοντά στους φοιτητές
Media preview
17.15 Αρκετός κόσμος στα Προπύλαια που έχουν σχεδόν γεμίσει.  
Media preview
Media preview

  14.45 Σύμφωνα με το Βήμα, την περασμένη εβδομάδα το κατώφλι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχαν περάσει πρυτάνεις προκειμένου να συζητήσουν τα φετινά μέτρα ενώ στις αρχές της εβδομάδας έγινε σύσκεψη ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία του υπουργού Βασίλη Κικίλια και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η οδηγία που έχει δώσει ο κ. Κικίλιας είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε οι φετινές εκδηλώσεις και η πορεία να διεξαχθούν απρόσκοπτα υπό τη σκιά των κινητοποιήσεων στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης
14.25  Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσαν ανακοίνωση για την απόφασή τους να κλείσουν τα κτίρια του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μετά από εισήγηση των κοσμητόρων των σχολών του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας (Νομικής, ΟΠΕ) αποφασίστηκε από τις πρυτανικές αρχές για λόγους ασφαλείας τα αντίστοιχα κτήρια να παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη 13/11/14 έως και την προσεχή Δευτέρα 17/11. Για παρόμοιους λόγους και μετά από υπεύθυνη εκτίμηση της όλης κατάστασης βάσει των διαθέσιμων στοιχείων προκρίθηκε τελικά να κλείσει και το κτήριο της Πρυτανείας κατά το ίδιο διάστημα και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκεί εκδηλώσεις αυτών των ημερών».
«Ζητούμε την κατανόηση όσων επρόκειτο να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις και των εργαζομένων του Ιδρύματος για την ανάγκη αυτών των εκτάκτων ρυθμίσεων που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Πρυτανεύει σταθερά στις ενέργειές μας το συναίσθημα ευθύνης απέναντι του Πανεπιστημίου και της όλης ελληνικής πολιτείας»,
14. 21  Ο υπουργός Παιδείας παραμένει άφαντος μέχρι αυτήν την ώρα, χωρίς να έχει κάνει καμία δήλωση
13:50 Ολοκληρώθηκε η πορεία, νέο κάλεσμα για τις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
13:40 Καταδικάζει την αστυνομική βία η Κοσμητεία της Σχολής ΟΠΕ του ΕΚΠΑ
13:15 Η πορεία των φοιτητών έφτασε στα Προπύλαια, ενώ συνάντησε μπλοκ από τους διοικητικούς που διαμαρτύρονται ενάντια στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων και στην παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης. 
Τα ΜΑΤ στην είδοσο του Πανεπιστημίου... Η συγκέντρωση των φοιτητών όλο και γίνεται μεγαλύτερη.


Embedded image permalink
13:10 «Ζήλεψε» τον Φορτσάκη ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ: Κλείδωσε τις πύλες και απειλεί να καλέσει τα ΜΑΤ! 
13:05 Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και πάλι στους φοιτητές στη Ρ. Φεραίου, εμποδίζοντάς τους να περάσουν. Οι συγκεντρωμένοι μέσω Ιπποκράτους έκαναν πορεία προς τα Προπύλαια
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Embedded image permalink
12:35 Απάντηση στην καταστολή: Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στις 5 στα Προπύλαια
12:20 Αυξάνεται ο κόσμος στην Ακαδημίας
Embedded image permalink
11:50 Από την επίθεση των ΜΑΤ, νωρίτερα (η πρώτη φωτ.) - Στην Ακαδημίας παραμένουν οι φοιτητές:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


10:35 Οι φοιτητές παραμένουν στην Ακαδημίας:
Embedded image permalink
...και τα ΜΑΤ στη Νομική:
Embedded image permalink
10:20 Και οι δύο τραυματίες από την προηγούμενη επίθεση των ΜΑΤ στον πεζόδρομο στηv Πρυτανεία έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο, ο ένας έχει χτυπηθεί σοβαρά.
09:45 Ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο τραυματία από την επίθεση των ΜΑΤ νωρίτερα.


09:05 Παραμένουν περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ οι φοιτητές
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
8:40 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε ρίψη χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Νομική. Περικυκλωμένοι από αστυνομικούς οι φοιτητές.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
_________________


Απτόητος ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκης, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο. Αυτή τη φορά κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να "περιφρουρήσουν" (sic) τη ΝΟΠΕ και την Πρυτανεία έως τη Δευτέρα της 17ης Νοεμβρίου, επιχειρώντας ουσιαστικά  lock-out της σχολής υπό αστυνομική εποπτεία.

Σύμφωνα με φοιτητές του ιδρύματος, οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της αστυνομίας παραδέχτηκαν πως ενεργούν μετά από οδηγίες του πρύτανη.
Υπενθυμίζεται πως ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής έχει πάρει απόφαση για κατάληψη, εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία θα ίσχυε από την Πέμπτη 13/11, ενώ είχε προγραμματιστεί σχετική εκδήλωση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ. Προχώρησε σε lock-out έως την Τρίτη, καθώς υπήρχε προγραμματισμένη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου για σήμερα, Πέμπτη.
ΠΗΓΗ:left.gr


Διαβάστε επίσης: «Μνήμες σκοτεινών εποχών»: Καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση των ΜΑΤ και τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή // Στο πλευρό των πρυτανικών αρχών η κυβέρνηση: "Προεόρτια της τρομοκρατίας" οι φοιτητές // Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ο τραυματισμός φοιτητών και η κατάληψη των Πανεπιστημίων από την Αστυνομία προκαλούν εξαιρετικά δυσάρεστους συνειρμούς // Σ. Κοντονής: Μη νομίζετε ότι με τα ΜΑΤ θα τρομοκρατήσετε το φοιτητικό κίνημα (βίντεο) // Δ. Τσουκαλάς: «Ο κ. Φορτσάκης θα μείνει στην ιστορία ως Πρύτανης των ΜΑΤ» // Δ. Στρατούλης: «Τα προβλήματα της παιδείας δεν αντιμετωπίζονται με ΜΑΤ και χημικά» // Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Φορτσάκης είναι σύγχρονος ήρωας (!) // Τάσος Κουράκης: ο Υπουργός Παιδείας είναι ο ηθικός αυτουργός της προσπάθειας τρομοκράτησης της νεολαίας // Θ. Φωτίου: «Περιουσία του λαού είναι τα παιδιά» // Την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Νομική ζητεί η νεολαία ΠΑΣΟΚ