Σελίδες

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».

Πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο της Σάμου.

   

...αλλά προβλέπονται και άλλες περικοπές στην κρατική επιχορήγηση της Δημόσιας Υγείας στον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι συνολικές δαπάνες του υπουργείου Υγείας προϋπολογίζονται στα 4,22 δισ. ευρώ, έναντι 4,74 δισ. το 2014. 

...Έτσι θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα (3%) για το οποίο θα πανηγυρίζουν!

 Εγκληματικό πλεόνασμα θανάτου!

Διαβάστε το ρεπορτάζ. 

Ένας 34χρονος άνδρας στην Σάμο, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ξεψύχησε στην άσφαλτο περιμένοντας το ασθενοφόρο, έπειτα από ατύχημα που είχε με δίκυκλο στο οποίο επέβαινε. Αν και έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ άμεσα, το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού πραγματοποιούσε άλλη διακομιδή.

Ο 34χρονος ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού. Μια κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος έτρεξε να τον βοηθήσει, ενώ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Άμεσα κάλεσε το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν απασχολημένο σε διακομιδή στο αεροδρόμιο της Σάμου.
Παρά τα επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα των κατοίκων του νησιού, το ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να μεταβεί στο σημείο και τελικά με παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Σάμου ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού όπου τελικά το ασθενοφόρο της Ταξιαρχίας στελεχωμένο με δυο γιατρούς του νοσοκομείου, έφτασε στο σημείο μετά από μιάμιση ώρα, κι αφού ήταν πια αργά.
Σημειώνεται πως η Σάμος των 32.000 κατοίκων, λόγω της υποστελέχωσης υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο, καθιστώντας πρακτικά αδύνατο στους εργαζομένους να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νησιού. Για το λόγο αυτό, όπως συνέβη και στο σημερινό περιστατικό που είχε τραγική κατάληξη, συχνά καλείται να συνδράμει το ασθενοφόρο του στρατού. Από το νοσκομείο της Σάμου οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για απελπιστική κατάσταση και εγκληματική πολιτική, υπογραμμίζοντας πως επανειλημμένα έχουν ενημερώσει και διαμαρτυρηθεί με σχετικά έγγραφα στο υπουργείο και την Περιφερειακή Διοίκηση.
Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ αναφέρει πως ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 18:03, ενώ το ασθενοφόρο βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο για να παραλάβει περιστατικό διακομιδής από τη Μυτιλήνη. Στις 18:05 ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος με τη σειρά του στις 18:06 επικοινώνησε με τον Διοικητή Ταξιαρχίας ζητώντας τη συνδρομή στρατιωτικού ασθενοφόρου. Όπως σημειώνεται από το ΕΚΑΒ, το στρατιωτικό ασθενοφόρο αφού παρέλαβε δύο γιατρούς από το νοσοκομείο της Σάμου στις 18:40 ξεκίνησε για τον τόπο του δυστυχήματος, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία απέχει 24 χλμ. Τελικά το στρατιωτικό ασθενοφόρο επέστρεψε στο νοσοκομείο της Σάμου στις 19:45.
Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, χαρακτηρίζοντας το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». «Τα έχουμε ξαναπεί. Τα έχουμε ξαναγράψει. Στη Σάμο φαίνεται πως αποφάσισαν οι γραφειοκράτες του μνημονίου, της health action και της task force ,ότι κάποιοι πρέπει να πεθάνουν. Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα ,τα λογιστικά.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
πηγή:tvxs.gr