Σελίδες

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Όνειδος ...και αναμενόμενο!

"Θρασίμι" ο Λοβέρδος: Ψάχνει εκπαιδευτικούς - κορόιδα
Σοκ και οργή προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, "έριξε" την ιδέα της απλήρωτης εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Είπε ο κος Λοβέρδος:
«Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ’ αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις».

Μας αποκαλύπτει λοιπόν, ότι σκέφτεται να θεσμοθετήσει ακόμα ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας:
Αυτό της απλήρωτης εργασίας!
Τα ανταλλάγματα είναι κάποια μόρια (ελπίδας).. για όταν θα γίνουν προσλήψεις.

Η αμοιβή για εργασία, αντικαταστάθηκε με τα "ανταλλάγματα".
....Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η απαξίωση της έννοιας της εργασίας και η προσβολή της ιστορικής μνήμης όσον αφορά τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων απανταχού της γής.
Αγώνες πού έγιναν για να περάσει η ανθρωπότητα από τη δουλεία στην εργασία, από την φιλεσπλαχνία στην αξιοπρεπή αμοιβή.
Αγώνες που έγιναν για να είναι η εργασία δικαίωμα και όχι επαιτεία, ομηρία και κοινωνικός κανιβαλισμός.

Πριν ένα χρόνο, δημοσιεύτηκε αγγελία στην οποία προσφέρονταν εργασία καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Αίγινας, με αντάλλαγμα στέγη και τροφή.
Στις ΗΠΑ (και αλλού), η απλήρωτη εργασία είναι αρκετά διαδεδομένη σε super market, εστιατόρια κ.τ.λ. όπου ο εργαζόμενος προσβλέπει στα  φιλοδωρήματα των πελατών. Αυτός είναι ο παράδεισος του νεοφιλελευθερισμού!
 Ο κος υπουργός, εισηγείται για το Δημόσιο, απλήρωτη εργασία με αντάλλαγμα μοριοδότηση για τις μέλλουσες προσλήψεις.
...Αλήθεια, για τα Νοσοκομεία θα εισηγηθεί ως αντάλλαγμα την παροχή διανυκτέρευσης στούς διαδρόμους και τα σαλόνια;

Ο κος Λοβέρδος, σαν γνήσιος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού, είναι φυσιολογικό να κάνει τέτοιες σκέψεις. Γνωρίζει πολύ καλά το σχεδιασμό και την προοπτική του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και προετοιμάζει το έδαφος.
 Γνωρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να δοθούν κονδύλια γιά την παιδεία (όπως και για την υγεία κ.τ.λ.).
...εκείνο όμως που δεν λαμβάνει υπ`όψιν του, είναι ο λαϊκός παράγοντας ο οποίος στο διάβα της Ιστορίας έχει ανατρέψει σχεδιασμούς,αυτοκρατορίες, Ράϊχ, κοινωνικά συστήματα και δικτακτορίες.
Α.Μ.