Σελίδες

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Την Παρασκευή η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ

Την Παρασκευή στις 12:00 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο. Στο φόντο των φοιτητικών κινητοποιήσεων και των επεισοδίων στη Νομική, η οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ.

Να ζητήσει συγγνώμη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και «επιτέλους, κάποιος να πάει στο σπίτι του» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, αντιδρώντας στον κυβερνητικό χειρισμό της υπόθεσης εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, προκαλώντας και άλλες πολιτικές αντιδράσεις εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των οποίων της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επίσης,  ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, διαμήνυσε ότι δεν θα ψηφίσει αλλαγή του νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κι εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς δεν εμφανίστηκε στη Βουλή ο Γκίκας Χαρδούβελης για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του.
    
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, τόνισε ότι «μεταξύ όλων των περίφημων τροπολογιών υπάρχει μία ξεχωριστή που αναδεικνύει τον μεγάλο πανικό της κυβέρνησης», την οποία κατηγόρησε ότι «δεν μπορεί να κυβερνήσει».
   Ο κ. Δρίτσας σημείωσε, εξάλλου, ότι «η κυβέρνηση είναι μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και γι’ αυτό οργάνωσε την προβοκάτσια στη Νομική».
 
Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε αμέσως μετά ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος επέκρινε τους χειρισμούς του ΥΠΟΙΚ.
 
«Προφανώς εδώ υπάρχει θέμα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας: «χάσαμε επικοινωνιακά το όλο θέμα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό». 
 
Ο κ. Βλάχος ζήτησε την ερχόμενη Τρίτη, οπότε αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία, να έρθει στη Βουλή ο Γκ. Χαρδούβελης και «να ζητήσει συγγνώμη από τους βουλευτές, να εξηγήσει που οφείλεται το λάθος. Και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του».
 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής τάχθηκε υπέρ της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά όχι και της εξαίρεσης του φόρου εισοδήματος και των άλλων οφειλών.
 
Από την πλευρά του το ΚΚΕ σχολίασε πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέσα σε λίγες μέρες κουτσουρεύει ακόμη κι αυτόν τον ανεπαρκή νόμο, δείχνει ότι οι υποσχέσεις περί ανακούφισης είναι λόγια του αέρα, που εξανεμίζονται μπροστά στις απαιτήσεις της ΕΕ και στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων σε βάρος του λαού».
 
ΠΗΓΗ:enet.gr