Σελίδες

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, η προκήρυξη για 20.385 άνεργους σε υπουργεία, περιφέρειες, αποκεντρωμένες διοικήσεις.

ergasia-apasxolisiΗ προκήρυξη για 5.407 θέσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε η πρόσληψη των άνεργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας., όπως ανακοινώθηκε από το το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Καταπολέμησης της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα υπουργεία, πλην του υπουργείου Παιδείας, στις περιφέρειες και στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η προκήρυξη για 5.407 θέσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε η πρόσληψη των άνεργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Έπειτα από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας γίνεται ως εξής:
  • 16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.
  • 3.500 θέσεις κατανέμονται στις περιφέρειες
  • 470 θέσεις κατανέμονται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.  
  • πηγή:ergasianet.gr