Σελίδες

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ραχ-όι-όι μάνα μου!

 Ταχύρυθμα μαθήματα ισπανικών στη Συγγρού.




Ισπανία: Βουτιά Λαϊκού Κόμματος και εισβολή Podemos.

Ιστορική νίκη σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

 Η Ισπανία με το Podemos γύρισε προς τ΄αριστερά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 To  Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι έχασε 2,5 εκατομμύρια ψήφους και έξι από τις δέκα Περιφέρειες – «Αυτονομίες», που κυβερνούσε με απόλυτη πλειοψηφία από το 1995(!), ενώ θα χρειαστεί στις άλλες 4 τη βοήθεια των «Πολιτών», που πήραν μικρότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά και ψήφους. 

Τα κινήματα των πλατειών και των Αγανακτισμένων της Πουέρτα ντελ Σόλ της Μαδρίτης και της Πλατείας Καταλονίας της Βαρκελώνης, χάρις στο Podemos και τα κινηματικά ψηφοδέλτια, μπορεί να πάρουν τον έλεγχο των δήμων των δύο μεγαλύτερων ισπανικών πόλεων, αλλάζοντας σε λιγότερο από ένα χρόνο το σκηνικό που διαμορφώθηκε από τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 όταν Podemos είχε πάρει 8%.

 Τέσσερα χρόνια μετά το «Κίνημα της 15ης Μαΐου» του 2011 χιλιάδες ακτιβιστές εισέβαλαν στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια για να αλλάξουν την πολιτική, την Ισπανία και την Ευρώπη. 

 Χιλιάδες σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού θα δώσουν μέσα από τους ισπανικούς θεσμούς τη μάχη για την αλλαγή της κυβέρνησης της Μαδρίτης στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, αλλάζοντας τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες στην Ευρώπη.

πηγές:avgi.gr   και left.gr